Direct naar de inhoud.

Witte voetjes in uw huis??? Opletten!!

  • door:
  • op:

witvoetjeSTADSKANAAL – Bewoners van de Parkwijk in Stadskanaal kunnen op woensdag 23 oktober zomaar witte voetjes in hun woning aantreffen. De politie van Stadskanaal gaan die dag samen met mensen van de gemeente, woningstichting Lefier en de wijkraad de wijk in om te kijken of inbrekers makkelijk in een woning kunnen komen, of waardevolle zaken kunnen stelen.

Mocht blijken dat huizen niet goed zijn afgesloten, dan zal de politie de bewoners daarop attent maken door een wit voetje achter te laten. De boodschap: dit had ook de voetafdruk van een inbreker kunnen zijn. De actie is onderdeel van het zogenaamde Donkere Dagen offensief. De kortere dagen in dit jaargetijde maken het namelijk makkelijker om in te breken oid, iets wat de politie elk jaar kan constateren.

U kunt zelf ook een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van het aantal woninginbraken. Gelegenheid maakt de dief, luidt het spreekwoord, dus zorg dat er niets te halen valt. Dit door goede inbraakpreventie, maar ook door het wegleggen van kostbare zaken. Laat geen dure spullen (laptops, iPads, telefoons, etc) in het volle zicht liggen. Als u iets verdachts ziet, bel dan vooral met 112. Op die manier kan de politie snel een onderzoek instellen, en eventuele daders wellicht sneller vinden. Ook kan eventueel Burgernet worden ingeschakeld. Op de website www.123inbraakcheck.nl kunt u meer informatie vinden over hoe u zelf de kans op een inbraak kunt verkleinen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal