Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sluiting bedrijfspand Valthermond i.v.m Opiumwet

hennepEXLOO – In verband met de Opiumwet heeft burgemeester Out een bedrijfspand aan de Kavelingen in Valthermond voor drie maanden gesloten. Op 16 september 2013 trof de politie in het pand een hennepkwekerij aan. De politie heeft het pand laten ontruimen. De sluiting vindt plaats op basis van het ‘Handhavingsbeleid hard- en softdrugs gemeente Borger-Odoorn 2013’.
Dit is de eerste sluiting van een drugspand in het kader van het in juni door B&W vastgestelde beleid.

In het bedrijfspand aan de Kavelingen werden in totaal 111 hennepplanten aangetroffen. De aangetroffen hoeveelheid laat zien dat sprake is van een handelshoeveelheid drugs. De sluiting is via de media en op het pand bekend gemaakt, om bezoek aan het pand te stoppen.

Het nieuwe beleid om drugspanden te sluiten is bedoeld om teelt, gebruik, verstrekking en handel in (soft)drugs tegen te gaan. Door de tijdelijke sluiting wordt de drugscriminaliteit verminderd in het belang van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.