Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Intocht van sinterklaas verloopt bewolkt maar droog

Pakjesboot_12Nevel en mist zijn in Groningen voor intocht verdwenen.

Groningen – Vandaag is de landelijke intocht op tv deze begint om 12.00. Volgende week Zaterdag 23 November komt sinterklaas naar Stadskanaal. Spanje ligt onder invloed van depressies terwijl Nederland met hogedrukinvloed te maken heeft. Het weer is Sinterklaas dus genadig, want vanuit het regenachtige Spanje komt hij vandaag in het droge Nederland aan. In november hebben we dan helaas niet te maken met zonovergoten dagen. In veel gebieden begint de dag mistig en blijft het ook vanmiddag een grijze boel.

Vanochtend is het grijs en op veel plaatsen in het midden, zuiden en oosten van het land komt (dichte) mist voor. Regionaal is sprake van zicht beneden 200 meter. Op zijn laatste kilometers op zee heeft Sint last van mist.  In Limburg en het zuidoosten van Brabant ligt de temperatuur rond het vriespunt. De mist blijft op veel plaatsen de gehele ochtend hangen. Het noordwesten heeft geen mist, maar wel vrij veel bewolking.

Vanmiddag, bij de intocht van Sinterklaas in Groningen, zal het overwegend bewolkt zijn in Groningen. Als gevolg van de aantrekkende wind is de mist begin van de middag verdwenen in Groningen. Vanmiddag is er zelfs kans op een beetje zon. Afhankelijk van de timing van de enkele zonneglimp wordt het vanmiddag 8 tot 10 graden in Groningen. OVorig jaar bij de intocht in Roermond was er meer ruimte voor de zon, het werd toen 9 graden.

Regionaal blijft de mist hardnekkig en in het noorden komt veel bewolking voor. De intocht van de Sint is op andere plaatsen dus soms in nevelen gehuld. Het wordt ongeveer 9 graden, maar in mistige gebieden blijft de temperatuur flink achter. De wind is zwak in de zuidoostelijke landshelft en in het noordwesten matig tot vrij krachtig, windkracht 4 of 5.

Vanavond blijft het in het noordelijke kustgebied waaien en er komen nog steeds wolkenvelden voor. Deze bewolking breidt zich vannacht langzaam uit over het westen van het land. Uit de bewolking kan een spatje motregen vallen. De zuidoostelijke landshelft krijgt opnieuw te maken met (dichte) mist en het koelt daar af tot vlak bij het vriespunt.

Zondag opnieuw grijs

Morgen staat ons opnieuw een grijze dag te wachten met in de ochtend kans op mist. Gedurende de dag houden we te maken met een overwegend dik wolkendek. Bij een zwakke en variabele wind komt de temperatuur wederom uit rond 9 graden.

Na het weekend stroomt vanuit het noorden koudere lucht binnen. De maxima nemen dan ook gedurende de week af en in de nacht dalen de temperaturen naar het vriespunt. Op maandag neemt de wind gedurende de dag toe en in de nacht naar dinsdag valt mogelijk wat regen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.