Direct naar de inhoud.

Pakhuis51 zorgt met inzamelingsactie voor onvergetelijke sinterklaasavond voor minimagezinnen

  • door:
  • op:
Vier van de zes dames van het Pakhuis zijn aan het overleggen over het sorteren. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

BORGER – In Sinterklaastijd is het voor minima gezinnen  lastig om leuke cadeaus voor de kinderen te kopen. Woensdagmiddag zamelde Pakhuis51 juist voor die gezinnen cadeaus in zodat ook zij een onvergetelijke sinterklaasavond krijgen. In het Esdal college in Borger kwam een karrenvracht aan cadeaus binnen.

Ankie Huijing is een van de initiatiefnemers en ziet dat er steeds meer mensen gebruik van gaan maken. “Dat wil niet zeggen dat het aantal minimagezinnen toeneemt, maar wel dat mensen van de actie horen en denken dat is misschien ook wat voor ons.” De cadeaus zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd. “We sorteren op vier leeftijdscategorieën van 0-3, 4-6 en zo verder tot twaalf.”

Complete sinterklaaservaring

Daarbij merkt Huijing op dat het vooral voor de oudere kinderen lastig is om ze goed te kunnen bedienen. “Kinderen zitten tegenwoordig veel achter een scherm zoals een iPad of een mobiel. Dat hebben wij hier gewoon niet. Je moet denken aan een gezelschapsspel of puzzels.”

Karren vol met spullen werden er woensdagmiddag gebracht bij Pakhuis51 Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

Pakhuis51 zorgt voor de complete Sinterklaaservaring. “Vrijdag kunnen de ouders hier komen winkelen zonder te hoeven afrekenen. Daarbij krijgen ze een jutenzak en inpakpapier voor de cadeaus maar ook pepernoten en warme chocomel met slagroom.”

‘Lullen voor spullen’

Naast dat veel mensen hun afgedankte speelgoed doneren aan het Pakhuis maken ze ook altijd een rondje langs de ondernemers. “Dat noemen wij ook wel lullen voor spullen en we hebben twee dames die daar heel erg goed in zijn. Zo is er een ondernemer die bioscoopkaartjes heeft gedoneerd. Nou als je dat normaal gesproken niet kan doen is het toch fantastisch om daar eens heen te gaan met je kind.”

Op dit moment bestaat het Pakhuis uit een zestal vrouwen en dus zou je kunnen denken dat het inzamelen van cadeaus een echt vrouwending is. “Hahaha nee absoluut niet,” zo zegt Huijing. “Mannen zijn meer dan welkom dus als ze interesse hebben kunnen ze zich zeker melden. Wij zijn harstikke gezellig. Dat geldt ook voor mensen die net zo’n actie willen opzetten en advies willen. We helpen ze graag verder.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal