Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rapport “Beter zicht op werken in de bijstand” besproken

STADSKANAAL – In het Pagecentrum in Stadskanaal is het rapport “Beter zicht op werken in de bijstand” gisteravond tijdens een thema-avond besproken. Naar aanleiding van eerdere rapportages heeft de FNV gekeken hoe de gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde en Borger-Odoorn omgaan met het thema “werken voor je uitkering”.

De afgelopen jaren zijn in veel gemeenten trajecten opgestart waarin mensen met een bijstandsuitkering moeten gaan werken voor hun uitkering. Uit het rapport blijkt dat veel mensen in deze trajecten aangeven dat zij gekort worden op hun uitkering als zij niet gaan werken. Het grote probleem dat de FNV signaleert is dat deze plaatsen ten koste gaan van betaald werk; sommige mensen gaven zelfs aan ontslagen te zijn uit hun baan, maar hetzelfde werk nu uit te moeten voeren voor hun uitkering. De FNV vindt dat dat niet correct is, zeker in deze tijden, waarin het werk niet voor het oprapen ligt, zouden banen behouden moeten worden.

De opkomst qua bezoekers was behoorlijk goed te noemen. Helaas lieten de uitgenodigde wethouders van de gemeentes Vlagtwedde en Borger-Odoorn zich niet zien. Verantwoordelijk wethouder van de Kolk van de gemeente Stadskanaal was wel aanwezig en ging tijdens de discussieronde in gesprek met de, soms geagiteerde, toehoorders.Vanuit de zaal werd duidelijk dat vooral de thema’s verdringing, onheuse bejegening door anderen en het argument dat de gemeente verdiend aan de inzet van de bijstandgerechtigden erg belangrijk waren voor de aanwezigen.

Hier kunt u het rapport “Beter zicht op werken in de bijstand” zelf bekijken (PDF): Rapportage beter zicht op werken

De FNV heeft een filmverslag gemaakt van deze avond.

Dit filmpje kunt u hier bekijken.

Foto’s: Kelvin Brans

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.