Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stormachtig weer op pakjesavond tot windkracht 8

sneeuwWEERONLINE – Vrijdag eerste flinke hinder voor weg- en treinverkeer mogelijk

Op 5 december krijgen de Sint en de Pieten het zwaar op de daken. Volgens de verwachting van weeronline.nl staat er een stormachtige wind, kracht 8, op pakjesavond. Na pakjesavond stroomt arctische lucht over ons land en dat brengt winterse neerslag met zich mee.

Sinterklaas start droog, maar gedurende de dag neemt de kans op regen toe. Ook gaat het behoorlijk hard waaien, aan zee kan de wind stormachtig worden. Vanaf Sinterklaasavond stroomt koude lucht, afkomstig van de Noordpool over het land en daarmee neemt de kans op (natte) sneeuw toe.

Vrijdag mogelijk sneeuwjacht

Vooral op vrijdag is kans op stevige winterse buien met sneeuw en hagel bij een middagtemperatuur van een graad of 3. Ook zijn zware windstoten mogelijk. De wind en windstoten kunnen in combinatie met de winterse neerslag sneeuwjacht veroorzaken. Vrijdag kan hierdoor de eerste dag dit winterseizoen worden met flinke winterse overlast voor het weg- en treinverkeer.

Komend weekend wordt het weerbeeld weer wat rustiger. Het wordt dan circa 5 graden overdag en in de nachten ligt de temperatuur rond het vriespunt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.