Direct naar de inhoud.

Zeer bijzondere ‘Oliebol’ in Ter Apel De Rolling Stones in het Boschhuis?

  • door:
  • op:

borrelbandOp zondag 12 januari 2014 geeft de bigband Big Time haar traditionele jaarlijkse oliebollenconcert in het Boschhuis in Ter Apel. In een prachtige ambiance met kaarslicht en onder het genoegen van een welkomstdrankje en oliebollen kan het publiek genieten van dit swingende gezelschap.
Voorafgaand aan de periode dat de band aandacht besteedt aan haar 11-jarig bestaan, wordt dit een bijzonder Oliebollenconcert. Samen met de zogenaamde Borrelband uit Ter Apel gaat Big Time een set Rolling Stones nummers spelen. Wat beide bands betreft gaat nu het dak eraf: Stonesmuziek met blazers, jazz meets rock-‘n-roll, een bijzondere muzikale ontmoeting! Het kan tijdens het Oliebollenconcert in het Boschhuis in Ter Apel! Natuurlijk speelt Big Time ook een selectie uit hun eigen repertoire waaronder nieuwe nummers en hits.
De Bigband repeteert intensief onder leiding van dirigent Toine Wetering. Big Time wil in het komende jaar, waarin het 11-jarig jubileum gevierd wordt, flink aan de weg timmeren met een veel muzikale activiteiten.

Samen muziek maken is één van de leukste dingen die je kunt doen. Nieuwe leden die trompet, trombone, klarinet, sax of een ander blaasinstrument bespelen zijn van harte welkom om een keer te komen kijken en luisteren. Naast het musiceren is er veel aandacht voor gezelligheid. Hoewel de bigband een jeugdige uitstraling heeft zijn alle leeftijdscategorieën welkom.

DSC02426De Ter Apeler Borrelband bestaat uit een achttal senioren, die de midlifecrisis redelijk verwerkt hebben en twee aangename zaken verenigen, namelijk muziek maken en een biertje drinken. Ze treden af en toe naar buiten onder de naam Borrelband. Leden zijn: drummer Arnold Winkel die in zijn jongere jaren deel uit maakte van Trio Brandy, gitaardocent/componist Joop Caspers muzikaal brein achter het Walyre project, makelaar/Hammond organist/zanger Peter Erdman die een ruime carrière als top 40 muzikant achter de rug heeft, de neven Bernard & Bernard Meulman, respectievelijk op bas en piano en die een groot verleden hebben als leden van verschillende bandjes, en de broers Alex en John Vissering, respectievelijk gitarist/zanger en percussionist/zanger met ieder een grote staat van verdienste als topmuzikant. Deze jongens waren onmiddellijk bereid om lid te worden, toen zanger/gitarist/frontman Hans van den Berg verzuchtte dat het hem zo leuk leek om in een bandje te spelen. Als de Borrelband speelt is het feest. Dat blijkt uit de reacties tijdens de afgelopen traditionele Koninginnefeesten in Ter Apel en sporadische optredens elders.

Het concert is zondag 12 januari in het Boschhuis in Ter Apel. Het begint om 14.30 uur. De zaal is geopend vanaf 14.00 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop bij de Jumbo in Ter Apel. www.bigbandbigtime.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal