Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Inbrekers blijven Stadskanaal teisteren

STADSKANAAL – Een aantal weken geleden hebben we er al eens aandacht aan besteed, maar Stadskanaal blijft helaas het toneel van veel (woning)inbraken. In de afgelopen weken was het weer diverse keren raak. 13 december is ingebroken aan de Oosterstraat, Tammingaborg en Arendshorst in Stadskanaal, de Schoolstraat in Musselkanaal en de Dwarskade in Nieuw Buinen.

18 december was het vervolgens weer raak aan de Mezenhof in Stadskanaal. De politie vraagt mensen om goed uit te kijken in hun omgeving, en bij onraad zsm de politie te bellen. Op die manier kunnen ze sneller aanwezig zijn en proberen de daders te betrappen. Tevens wijst de politie op een aantal tips om inbraken te voorkomen. Een inbraak is vaak een kwestie van korte tijd; als een inbreker langer werk heeft om binnen te komen breken ze hun poging vaak af. Een kort overzicht van de tips:

 • Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het SKG-sterkeurmerk.
 • Sluit ramen en deuren goed af, draai ze op het nachtslot en berg de sleutels op, ook al bent u maar even weg.
 • Maak gebruik van tijdschakelaars op uw verlichting. Vaak verlaten mensen in de loop van de dag hun huis om pas in de avond terug te keren in een donkere woning. Dit terwijl verlichting in en om de woning juist kan helpen om inbraken te voorkomen.
 • Maak afspraken met uw buren om een oogje in het zeil te houden.
 • Zorg ook voor zicht en licht bij uw huis. Gebruik in donkere uren de verlichting bij uw toegangsdeuren en zorg dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken in met name voor- en zijtuinen. Snoei tijdig!

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

4 Reacties op “Inbrekers blijven Stadskanaal teisteren

 1. Helaas gebeurt dit al te vaak maar ik zou toch meer blauw op straat willen zien ze zijn nergens te bekennen zie ik ze eens ’n keertje in hun dienst auto kijken ze gewoon recht vooruit i p v naar de huizen te kijken. Wat een leven, zo wil ieder wel bij de politie werken er moet zeker nog veel bijgeschaafd worden onder de blauwe pet.
  Vriendelijke groet mw j breider

 2. Ja Joke,makkelijk afgegeven op blauw, daar word ik nu echt chagrijnig van. Daar gaat het toch niet om, je moet met je vingers van andermans spullen afblijven daar gaat het om

 3. Sorry, ik ben erg tevreden met het corps van Stadskanaal…ze kunnen niet overal tegelijk zijn.
  Als je een beetje nadenkt dan weet je ook dat ze niet inbreken als de politie langs rijd, bovendien hebben ze het best druk ook al lijkt het misschien niet zo.
  Maar ze staan er wel als je ze nodig hebt daar kunnen veel andere streken nog van leren….dus vind je reactie ook onterecht Joke sorry 😉
  Ik reageer niet snel maar kon het nu niet laten!!!

 4. de bewoners zouden mischien beter ook zelf moeten opletten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.