Direct naar de inhoud.

Het dak er af met de Stones in het Boschhuis

  • door:
  • op:

oliebollen met stonesHet traditionele Oliebollenconcert van Big Band Big Time in het Boschhuis in Ter Apel, afgelopen zondag 12 januari, was er eentje uit de buitencategorie. De zaal moest twee keer anders worden ingericht om het massaal toegestroomde publiek te kunnen herbergen. Met een uitverkocht huis, afgeladen met 350 muziekliefhebbers, ging het concert vervolgens van start met een  bijdrage van de opleidingsband Small Time. Negen muzikanten in de dop, die in opdracht van de Big Band worden opgeleid aan de Muziekschool Zuid-Groningen, verzorgden in feestelijk rood het voorprogramma.

Daarna was het podium voor de Big Band Big Time. 25 enthousiaste muzikanten onder leiding van de nieuwe dirigent Toine Weterings en de zangeressen Nikki Hirs en Loes Hofstra brachten in vlot tempo het repertoire ten gehore, aangekondigd door presentator en oud-lid GerJan Vloedgraaf. Absolute verrassing was de 12 jarige zangeres Mei-Lin Germs. Ze deinsde niet terug voor een prachtige vertolking van Rolling in the Deep van niemand minder dan Adele.

Deel twee, na de pauze, bracht het hoogtepunt van de middag. Het podium en de muzikanten hadden een ware vintage transformatie ondergaan en het publiek werd moeiteloos mee terug genomen naar de topjaren van de Rolling Stones. Het gezamenlijke optreden van Big Time met de Ter Apeler Borrelband bestaand uit een achttal senioren, die de midlifecrisis redelijk verwerkt hebben en twee aangename zaken verenigen, namelijk muziek maken en een biertje drinken werd een bijzondere muzikale ontmoeting. Stones muziek met blazers, jazz meets rock-‘n-roll, het was te horen in het Boschhuis!

Grote gangmaker en welbekende regionale artiest Alex Vissering beloofde dat het dak er af zou gaan. Een feest werd het absoluut maar de schade bleef beperkt tot een paar gesprongen stoppen van de muziekinstallatie. Solist Fabian Bos speelde stoïcijns verder, daartoe  aangemoedigd door het meeklappende publiek.
Met nummers als Satisfaction, Brown Sugar en Honky Tonk Woman werd de zaal opgezweept. Een enthousiaste staande ovatie van het publiek verleidde de muzikanten aan het eind van de middag tot een royale toegift. Terwijl de dankwoorden werden uitgesproken door voorzitter Tiny Gram, kregen de mannen van de Borrelband alvast dat waarvoor ze hadden gespeeld: een lekker schuimend pilsje!

Big Band Big Time timmert dit jaar stevig aan de weg om het 11 jarig bestaan te vieren met 11 optredens en muzikale workshops. Zin om mee te doen, aarzel dan niet langer en kijk op www.bigbandbigtime.nl voor contactadressen! Waar de Borrelband speelt is het feest! Bijvoorbeeld op 26 april in Full House in Ter Apel tijdens het Koningsbal.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal