Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Alcomobilist komt terecht in de tuin

sneeuwDrenthe – Zaterdagavond en –nacht zijn er verspreid over Drenthe een tiental glijpartijen in het verkeer geweest. In Nieuw-Amsterdam gleed een auto van het talud. In Tweede Exloërmond, Drouwenermond en Eelde belandden auto’s in de sloot. Niemand raakte gewond.

Alcomobilist in tuin

Aan het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond is een 24-jarige automobilist uit die plaats in een tuin beland. De bewoner werd wakker van een harde knal. Toen hij naar buiten keek zag hij een ravage in zijn tuin en onderdelen van een auto. De veroorzaker was inmiddels vertrokken. Door het sneeuwspoor te volgen, werd in de buurt de auto aangetroffen. Via de eigenaar kwam de politie bij de bestuurder terecht. Hij bekende te hebben gereden en een ongeluk te hebben veroorzaakt. Agenten roken bij de man een alcohollucht. Hij is aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed. Een bloedproef moet uitwijzen hoeveel alcohol de man in zijn bloed had ten tijde van het ongeval.

Geleende auto

De auto die langs de Eekhoornstraat in Eelde in een sloot belandde is mogelijk verduisterd. Getuigen meldden het ongeval, maar constateerden dat er niemand meer in de auto zat. De gealarmeerde politie kwam kijken. Op basis van het kenteken kon worden vastgesteld dat de eigenaar van de auto begin januari aangifte had gedaan van verduistering. Hij had zijn auto uitgeleend, maar kreeg deze niet meer terug. De politie stelt een nader onderzoek in naar het ongeval en probeert te achterhalen wie de auto heeft bestuurd.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.