Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Minister-president Mark Rutte opent Bevrijdingsfestival Drenthe

imagesASSEN – Minister-president Mark Rutte steekt op 5 mei a.s. de vrijheidsvlam aan op het Bevrijdingsfestival Drenthe en geeft hiermee het startsein voor alle landelijke activiteiten op Bevrijdingsdag. Op het festivalterrein in Assen, bij de Baggelhuizerplas zijn de hele dag door veel activiteiten en treden veel bands en artiesten op. De nu al bekende artiesten zijn: Festivalambassadeur Douwe Bob, zangeres Krystl en de band Handsome Poets.

Het Bevrijdingsfestival Drenthe begint vroeg in de middag. Om 12:30 uur start het optreden van ambassadeur Douwe Bob. Douwe Bob Posthuma (21) won in de zomer van 2012 De Beste Singer Songwriter wedstrijd. Met zijn debuutalbum Born In A Storm met daarop ondermeer de hit You don’t have to stay profileert Douwe Bob zich als een authentieke en talentvolle artiest. Na dit optreden vliegt Douwe Bob met de helikopter naar verschillende andere Bevrijdingsfestivals.

Na het optreden van Douwe Bob opent minister-president Mark Rutte om 13:00 uur met het aansteken van de vrijheidsvlam alle activiteiten op de 14 Bevrijdingsfestivals in Nederland. Op het festivalterrein Assen zijn tal van activiteiten rondom het thema Vrijheid geef je door. Zo is er het Plein van de Vrijheid waar allerlei organisaties en mensen die zich inzetten voor vrijheid (zowel van ons als van anderen) elkaar ontmoeten. Ook vinden er verspreid over de Baggelhuizerplas activiteiten plaats waarbij de eerste 10 grondrechten centraal staan.

De Nederlandse popzangeres Krystl is gezegend met een indrukwekkende stem en is daardoor ook bekroond met een 3FM-award en een Edison-award in 2011. Ze brak door met het nummer Golden days en had daarna nog hits met de popsongs Bottles en Circles. Dankzij haar muzikale talenten heeft Krystl de afgelopen jaren opgetreden op tientallen festivals in Nederland en is ze een graag geziene gast in muziekprogramma’s.

De indie rockband Handsome Poets is een vierkoppige band die met hun heerlijke sound elke avond de Olympische spelen van Londen in 2012 afsloten met het nummer Sky on fire. Met de frisse, opgewekte en dansbare popmuziek hebben de Hansome Poets opgetreden op o.a. Lowlands, Solar en Concert at Sea. De Handsome Poets braken in 2010 door met het nummer wat de oorsprong van het Bevrijdingsfestival weergeeft: Dance the war is over.

Op 5 mei 2014 treden op 5 verschillende podia nationale en internationale artiesten op. Binnenkort worden nieuwe namen bekend gemaakt

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.