Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Recordaantal bezoekers bevrijdingsfestival

Foto: Marco Loman

ASSEN – Het Bevrijdingsfestival Drenthe heeft 40.000 bezoekers getrokken. Een recordaantal. De combinatie van een fantastische line up, de aanwezige NGO’s op het Plein van de Vrijheid, het nieuwe jongerenprogramma op Welcome to the Playground @Baggelbeach en het prachtige weer aan de Baggelhuizerplas zorgden voor een geweldige sfeer. De festivalorganisatie kijkt dan ook enorm tevreden terug op deze editie. “Het is geweldig om te zien dat we een enorm gevarieerd publiek trekken. Iedereen van jong tot oud kan genieten op ons festivalterrein. We hebben geluk met zo’n prachtige locatie en we zijn erg trots dat de sfeer zo gezellig en relaxt is,” vertelt voorzitter Hans Haerkens.

Om 12 uur mochten The Sidekicks het festival aftrappen op de Mainstage. Het was het startsein voor een mooie muzikale middag, waarop muziekliefhebbers hun hart konden ophalen met de meest uiteenlopende genres. Van dance tot blues, van indierock tot pop, van garagerock tot hiphop en nog veel meer. Er was veel ruimte voor nieuw talent uit de regio en winnaars van contests zoals de Kunstbende, Popronde en Freedom Dance. Het veld aan de Baggelhuizerplas stond vol bij de grote topacts. Jett Rebel leverde een energieke performance, Ronnie Flex wist het publiek op te zwepen en bij Mooi Wark veranderde het veld in één springende mensenmassa.

Geef de vrijheid door

Op het Plein van de Vrijheid werden bezoekers in de Wasstraat ondergedompeld in het thema “Geef vrijheid door”. Op speelse wijze kon het publiek kennis maken met de grondbeginselen van onze vrije samenleving en tegelijkertijd een waterbeleving ondergaan. Tijdens het landelijke Vijf voor Vijf moment gaf het publiek de Vrijheid letterlijk door. Een koor van vluchtelingenkinderen uit AZC Ter Apel zong twee liedjes, “Mag ik dan bij jou?” van Claudia de Breij en “De Speeltuin” van Marco Borsato. Een ontroerend optreden!

Welcome to the Playground @Baggelbeach

Nieuw dit jaar was de jongerenarea op het strand, dé plek om te relaxen en geïnspireerd te worden. Jongeren konden hier dansen in de Silent Disco, lekker luisteren vanuit de hangmat, muziek maken, op de foto gaan, of genieten van optredens. Lucas Hamming kwam na zijn optreden op de Mainstage nog naar de Playground voor een intiem, relaxt optreden. Welcome to the Playground @Baggelbeach is een initiatief van de Kunstbende en Rabobank en ontstaan vanuit de wens om speciaal iets voor jongeren te organiseren, wat leuk is én waar ze hun talenten kunnen ontdekken. Een mooie aanvulling op het succesvolle festival!

(ingezonden)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.