Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ferry Booij wordt campagneleider ouderenpartij 50PLUS

Ferry Booij bij RTVS (archief foto)

Ferry Booij bij RTVS (archief foto RTV Stadskanaal )

MUSSEL – Ferry Booij was tot 2010 wethouder in de gemeente Stadskanaal. Dit was hij namens de VVD. Maar nu wordt Ferry Booij campagneleider voor de ouderenpartij 50PLUS.

Eind vorig jaar zette Booij, na 20 jaar, een streep door zijn VVD lidmaatschap. Hij moest hier best lang over nadenken en deed dat dan ook tijdens zijn vakanties. Uiteindelijk besloot de oud-wethouder te kiezen voor een totaal nieuwe koers. Booij vond de VVD te weinig ‘lokaal’ actief en kon zich ook niet vinden in de landelijke bezuinigingen op ouderen en de zorg.

 

 

In totaal is Booij vier jaar wethouder geweest en acht jaar gemeenteraadslid. Dat hij nu voor 50PLUS actief wordt komt o.a. door een ontmoeting met de provinciale voorzitter van 50PLUS. “Het begon weer te kriebelen” verklaarde hij gisteren in het DvhN. Booij is nu provinciaal campagneleider geworden voor ouderenpartij 50PLUS voor de Europese verkiezingen op 22 mei en voor de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2015. Ferry Booij sluit niet uit zelf Statenlid te worden mocht zijn partij voldoende stemmen halen. “Ik reken daar wel op, de kiezers lopen bij de grote partijen immers massaal weg”, aldus Booij. 50 PLUS heeft in de provincie Groningen inmiddels 250 leden.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.