Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pekela gaat opnieuw centraal stemmen tellen

Gemeenteraadsverkiezingen

.

PEKELA – Op donderdag 23 mei waren er de Europese Parlementsverkiezingen. De gemeente Pekela deed voor de tweede keer mee aan het experiment om centraal stemmen te tellen. Het centraal tellen van de stemmen is op maandag 27 mei 2019 in de centrale hal van het gemeentehuis in Oude Pekela.

Wat is centraal tellen?
Het experiment houdt in dat op de verkiezingsavond alleen op het stembureau wordt geteld hoeveel stemmen elke partij heeft gehaald. Er wordt op de verkiezingsavond geen voorlopige uitslag bekend gemaakt. Gemeenten mogen de (voorlopige) uitslagen pas bekendmaken nadat de stembussen in alle lidstaten van Europa zijn gesloten. Daarom worden op maandag 27 mei 2019 de stemmen geteld in Pekela.

Openbaar
Het centraal tellen is openbaar. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het centraal tellen. Burgemeester Jaap Kuin geeft op maandag 27 mei 2019 om 9.00 uur het startsein voor het centraal stemmen tellen.

Gemeentehuis gesloten voor afspraken
Het gemeentehuis is op maandag 27 mei 2019 gesloten voor afspraken in verband met het centraal stemmen tellen. Wel is het gemeentehuis openbaar toegankelijk voor iedereen die wil komen kijken bij het centraal stemmen tellen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.