Direct naar de inhoud.

Honderden stemmen naar Van de Kolk (PvdA)

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – In de gemeente Stadskanaal zijn de stemmen geteld. Naast de hoge score voor de ChristenUnie en het Forum van Democratie valt het hoge aantal voorkeurstemmen op voor Jan-Willem van de Kolk, kandidaat nummer 10 van de Partij van de Arbeid. Hij schaart zich na de lijsttrekkers van de ChristenUnie, FvD, CDA en PVV tot de top vijf van stemmentrekkers.

Op Facebook bedankt Van de Kolk zijn kiezers voor de voorkeursstemmen: “691 maar liefst en dat is percentueel gezien best veel”. Hij verwacht geen zitting te kunnen nemen in de Provinciale Staten: “Daarvoor is het aantal te klein. Maar gezien het grote aantal voorkeurstemmen doe ik wel een beroep op de PvdA en de andere partijen om de Veenkoloniën serieus te nemen”.

De PvdA-er meent dat Veenkoloniale onderwerpen in moeten worden gebracht bij de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie. Dat betekent volgens hem meer bemoeienis van de Provincie Groningen met de toekomst van het Refaja-ziekenhuis, geen grote windmolens erbij en serieuze inzet op een treinverbinding van Stadskanaal naar Emmen.

Van de Kolk: “De samenwerking in de Veenkoloniën en Westerwolde kan veel steviger. Er moet meer aandacht komen voor werkgelegenheid, betaalbare en voldoende woningen, onderwijs, landschap, bereikbaarheid, vervoer, armoedebestrijding en kansen voor alle kinderen. De Provincie kan zich daarin veel actiever opstellen”.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal