Direct naar de inhoud.

Arrestatie na achtervolging in Mussel

  • door:
  • op:

PolitieautostockMUSSEL – De politie heeft vrijdagnacht na een langdurige achtervolging door Westerwolde een 27-jarige automobilist uit Mussel aangehouden. Tijdens de achtervolging reed de man op enkele automobilisten in en ramde hij bijna een politieauto. De 27-jarige kon in de boeien worden geslagen nadat hij zich had vastgereden in een akkerland bij de Vloeiveldweg tussen Vlagtwedde en Mussel.

De achtervolging begon nadat agenten rond kwart voor een op de provinciale weg tussen Blijham en Vlagtwedde een auto zagen slingeren waarna ze deze een stopteken gaven. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder vol gas. De achtervolging voerde over diverse binnenwegen en lanen in zuidoost-Groningen. Daarbij reed de man regelmatig zonder verlichting. Bij Sellingerbeetse stuurde de man recht op enkele tegenliggers af die via de berm een frontale aanrijding konden voorkomen. Bij een blokkade door een dwars over een pad gezette politieauto moesten agenten wegspringen om niet te worden geschept. De man wist die blokkade voorbij te komen.

Na de aanhouding bleek dat de bestuurder al eerder voor wangedrag in het verkeer zijn rijbewijs was kwijt geraakt. Hij had vermoedelijk gedronken. De 27-jarige Musselder weigerde aan een alcoholcontrole mee te werken. In zijn auto werd een zakje met mogelijk cocaïne gevonden. Hij is ingesloten. De politie is nog op zoek naar de automobilisten die bijna door de automobilist werden geramd. Contact kan worden opgenomen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 (Bureau Stadskanaal).-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal