Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verkiezingswinnaar SP Stadskanaal lijkt geen coalitiepartner te worden

Lijsttrekkersdebat Stadskanaal 2014

Lijsttrekkersdebat Stadskanaal 2014

STADSKANAAL – Gisterenavond was er een openbaar coalitiedebat in het gemeentehuis van Stadskanaal. Hier bleek al snel dat de huidige coalitiepartners geen trek hebben in winnaar SP. Gemeentebelangen, CDA, CU en verliezer PvdA willen het liefst met elkaar door.

Evert Idema de fractievoorzitter van de SP kijkt hier niet raar van op. Hij had dit wel verwacht. Daags na de verkiezingsuitslag werd hem (interview RTV Stadskanaal) de vraag gesteld of SP ook eventueel een wethouder zou willen leveren. Hij antwoordde toen positief maar voegde er aan toe dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren omdat de SP heel anders denkt over de bezuinigen op jeugdzorg en sociale werkvoorziening dan de huidige coalitie. Maar eventueel wethouderschap zal zeker niet uit de weg worden gegaan stelde Idema vorige week nog. Idema: “Zoiets heb alleen zelf niet in de hand”.

Zijn voorgevoel is uitgekomen. Idema bracht de onderhandelingspositie van de SP Stadskanaal in een moeilijke hoek door te stellen de rijksbezuinigingen op werkvoorziening op te vangen met verhoging van de gemeentelijke belastingen of een greep in de algemene reserves. Voor ChristenUnie en Gemeentebelangen was hiermee de maat vol. Volgens de coalitiepartijen zorgen deze maatregelen niet voor een afdoende solide financieel beleid.

Wethouder Bessembinders praat donderdag en vrijdag verder met de fractievoorzitters. Dit keer achter gesloten deuren. De uittredende CDA wethouder is benoemd tot informateur. Pas begin volgende week wordt meer duidelijkheid verwacht.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Verkiezingswinnaar SP Stadskanaal lijkt geen coalitiepartner te worden

  1. Veel mensen hebben SP gestemd omdat ze ontevreden zijn over kabinet. Lokaal is de partij echter prut. Blij dat de huidige partijen samen verder gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.