Direct naar de inhoud.

Eerste paasdag mogelijk 22 graden

  • door:
  • op:
Zeist (weeronline.nl) – Met Pasen wordt het warm met temperaturen rond 20 graden. Plaatselijk zou het volgens de meteorologen van weeronline.nl zelfs 22 graden kunnen worden! Paaszondag begint overwegend droog met zon, maar in de middag en avond zijn er enkele buien voor het zuiden. Paasmaandag verloopt wisselvallig met enkele buien, maar ook zonnige perioden.

Vanochtend trekken de buien via het  zuidwesten weg en verder blijft het droog. Het is wisselend bewolkt en de zon laat zich geregeld goed zien. De middagtemperatuur ligt iets hoger dan gisteren; namelijk tussen 13 en 17 graden. Het blijft zo goed als droog met flinke zonnige perioden. Het waait matig, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig, uit het (noord)oosten.

Noorden heeft beste weer met eerste paasdag

Zondag, Eerste Paasdag, begint de dag droog met zonneschijn. In de middag neemt de bewolking in het zuid(west)en toe en kunnen enkele buien voorkomen. Iets verder noordwaarts blijft het droog met veel zonneschijn, het beste weer vinden we dus in het noorden. De temperatuur weet in veel plaatsen de 20 graden te passeren, maar aan de Zeeuwsekust en op de Wadden moeten ze het met een graad of 17 doen. De oostelijke wind wakkert gedurende de dag aan naar vrij krachtig, op de Wadden krachtig, wat het voor het gevoel een stuk frisser maakt.

wee-paasdagen
Op maandag, Tweede Paasdag, valt zo nu en dan een enkele bui, maar zijn er ook zeker zonnige perioden voor. Het blijft relatief warm met temperaturen tussen 17 graden vlak aan zee en 21 in het oosten van het land. De oostenwind is wat bedaard en waait overwegend matig.

De dagen daarna blijft het vrij warm met maximumtemperaturen dichtbij de 20 graden. Af en toe schijnt de zon, maar enkele, soms hevige, buien behoren er ook bij.

In 2011 nog 25 graden met Pasen

In 2011 viel Pasen op 24 en 25 april en kregen we te maken met de zomerse variant; het was zonnig en warm. De zon scheen gemiddeld 13 uur op een dag en de temperaturen varieerde van 25 tot 27 graden! In de Bilt was het met 26 graden tijdens Pasen nog nooit zo warm geweest. Terwijl tijdens de Paasdagen van 2008, 23 en 24 maart, de winterse variant zich voordeed. De middagtemperatuur lag rond 6 graden en in de nacht vroor het enkele graden. Tweede Paasdag kregen we zelfs te maken met hagel en sneeuw en qua zonuren moesten we het doen met een kleine 5 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal