Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Begroting G toernooi SJS is rond dankzij fonds Verstandelijk Gehandicapten en Sinnige Fonds

Foto: SJS

Foto: SJS

STADSKANAAL – SJS heeft de begroting voor het G toernooi van zaterdag 30 augustus rond. Het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en het Sinnigefonds hebben elk weer een bijdrage toegezegd, waarmee de laatste financiële gaten konden worden gedicht. Beide fondsen zetten zich in voor mensen met een verstandelijke beperking en het G Voetbaltoernooi van SJS past prima in hun doelstelling.

De organisatie verloopt intussen voorspoedig. Er zijn nog een paar plekjes over. Daarover is SJS nog in gesprek met diverse clubs. Toen de zaterdagclub aan de Julianastraat in Stadskanaal in 2012 het toernooi voor het eerst organiseerde kostte het nog enige moeite om voldoende teams bij elkaar te krijgen. Maar na het succes van de eerste editie was dat probleem al snel van de baan. Clubs melden zich nu spontaan aan en komen ook van steeds verder weg. Dit jaar o.a. uit Duitsland en het westen van het land. Dat is een prachtige stimulans voor de tientallen vrijwilligers die zich met de organisatie bezighouden.

sjs-logoToen SJS in 2011 besloot een toernooi voor mensen met een verstandelijke beperking te organiseren was dat met de nodige voorzichtigheid. De kosten zijn best wel flink en in ieder geval te hoog om uit de reguliere begroting op te brengen. Dat het initiatief zo succesvol zou gaan verlopen viel op dat moment dan ook niet te voorzien. Inmiddels gaat SJS er van uit dat zolang er financiële dekking is het toernooi elk jaar kan worden gehouden. Tot nu toe lukte dat prima, dank zij de steun van diverse fondsen en sponsoren. Deze bijdragen moeten echter elk jaar weer opnieuw worden aangevraagd. Daarom gaat SJS ook op zoek naar een sponsor die bereid is om zich voor een langere periode aan het G voetbaltoernooi te verbinden zodat het voortbestaan van dit prachtige evenement voor de komende jaren gegarandeerd is.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.