Direct naar de inhoud.

Eerste voucher voor werkzoekende jongeren uitgereikt

  • door:
  • op:

leurope voucherSTADSKANAAL – Mirjam Koerts van croissanterie L’Europe in Stadskanaal heeft op donderdag 1 mei de eerste voucher ter waarde van € 2000,- in ontvangst genomen. In het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid heeft zij een werkzoekende jongere (Ronald Rinsma) een contract aangeboden. Daarnaast spant zij zich als werkgever in om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief te bieden op de regionale arbeidsmarkt.

Ook andere werkgevers worden gestimuleerd om een werkzoekende jongeren een kans te bieden. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van interessante regelingen. Zo behoort de inzet van een voucher tot de mogelijkheden. Vouchers worden beschikbaar gesteld aan werkgevers die schoolverlaters of werkzoekende jongeren, die geen zicht hebben op een reguliere baan, een werk(leer) BBL-plek aanbieden.

De werkgever wordt mede door inzet van de voucher financieel gecompenseerd voor de ondersteuning en eventuele extra opleiding die op de werkvloer wordt aangeboden. Ook kan de voucher worden ingezet om een oplossing te bieden voor het mobiliteitsprobleem, denk hierbij aan het aanbieden van een rijbewijs aan een werkzoekende jongeren die in dienst komt bij een werkgever.

Het aanvragen van vouchers, die gelden voor werkzoekende jongeren tussen de 18-27 jaar, is nog mogelijk tot 1 januari 2015. De ingangsdatum van het contract, minimaal een half jaarcontract, moet binnen de periode van 1 januari 2014 tot 1 januari 2015 liggen. Belangstellende werkgevers kunnen contact opnemen met de accountmanager van de gemeente Stadskanaal (Arne Beukema, telefoon 0599-631749, e-mail: a.beukema@stadskanaal.nl ).



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal