Direct naar de inhoud.

Dag van de 1000 voorbeelden in Borger Odoorn

  • door:
  • op:
Foto: rondleiding Royal Goedewaagen dag v.d. 1000 voorbeelden

BORGER – Vorige week bezochten regisseurs van het sociaal team in Borger-Odoorn met een aantal werkzoekenden drie werkgevers in de gemeente Borger-Odoorn. Op de Dag van de 1000 Voorbeelden zetten werkgevers hun deuren open om werkzoekenden kennis te laten maken met hun bedrijf.

De start was bij Royal Goedewaagen in Nieuw Buinen. De bezoekers kregen hier uitleg over de productie en andere werkzaamheden. Met een rondleiding binnen het bedrijf en een bezoekje aan het keramisch museum werd dit bezoek afgesloten.

Vervolgens werd de groep gesplitst en ging een aantal werkzoekenden naar Roompot Vakantiepark Lunsbergen. Hier vertelde Harry Luining de groep onder het genot van een kop koffie en thee over het ontstaan van het park, de faciliteiten en de verschillende werkzaamheden op het park. Een enthousiast verhaal waar voor een aantal van de werkzoekenden binnenkort een vervolg aan wordt gegeven.

De andere groep ging naar het Dalton onderwijs in Ees. Dit is een van de scholen van Openbaar Primair Onderwijs (OPO) van Borger-Odoorn. Hier werden ze warm ontvangen door leidinggevende Annet Hilgen. Zij gaf uitleg over het Dalton onderwijs, de werkzaamheden die daar uitgevoerd worden en een rondleiding binnen de school. Met een kop thee en een korte evaluatie werd dit bezoek afgesloten.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijke lunch bij restaurant de Weme in Borger. De deelnemers aan deze dag kijken met hun regisseurs werk terug op een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is. Met dank aan alle werkgevers en werknemers voor hun inzet en aanwezigheid.

De Dag van de 1000 Voorbeelden werd georganiseerd vanuit de Arbeidsmarktregio Drenthe.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal