Direct naar de inhoud.

Dieren in de dierenweide Maarswold krijgen slechte verzorging

  • door:
  • op:
Dierenweide Maarswold
Dierenweide Maarswold (F: Ronny Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Volgens een omwonende worden de dieren van de Dierenweide Maarswold in het weekeinde en op feestdagen niet verzorgd. Er kwam een melding binnen op de redactie dat de dieren in de Dierenweide Maarswold dan geen enkele verzorging krijgen.

Volgens de melder krijgen de dieren alleen op werkdagen eten en drinken. De situatie is ontstaan nadat de heer Tonkes, een man met hart en liefde voor dieren, er niet meer als verzorger kwam. Zondag is een buurtbewoner uit de Gooilandlaan, die de toestanden in de dierenweide niet langer kon aanzien, met een ladder over de omheining geklommen om de dieren te voeren. Hierbij is hij komen te vallen en vervolgens met een “waarschijnlijk” gebroken enkel per ambulance naar het Refaja ziekenhuis gebracht. Volgens de tipgever zijn enkele maanden geleden ook al enkele eenden uit het park gruwelijk vermoord. Sommigen doodgeslagen, anderen de kop eraf getrokken. De brief besluit met de tekst: De dieren hebben geen stem. Wij moeten voor hen opkomen.

UPDATE: Bij de dierenweide aan de Vijverlaan/Manegelaan worden ook regelmatig misstanden geconstateerd. Zo zijn er dieren gesignaleerd die soms dagenlang buiten het hek (vrij) rondlopen. Buurtbewoners hebben een hert gezien dat dagenlang geen voer kreeg omdat het buiten de afrastering was beland. Het beestje moest zich maar redden.

De gemeente Stadskanaal en de dierenbescherming zijn inmiddels op de hoogte. .

Foto: 112 regioflits/Ronny Wiekenkamp



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal