Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provincie maakt werk van aanpak jeugdwerkloosheid

christenunie_logoGRONINGEN – De provincie Groningen gaat zich inzetten voor het creëren van werkervaringsplekken voor jongeren. Alle partijen in Provinciale Staten hebben vandaag ingestemd met dit initiatief van de ChristenUnie.

De jeugdwerkloosheid in de provincie Groningen is hoog. Ruim 5000 jongeren in de provincie zijn werkloos. Eerder besloot het provinciebestuur daarom extra geld uit te trekken om jongeren aan het werk te helpen.

Op voorstel van de ChristenUnie wordt dat geld nu gebruikt om jongeren een werkervaringsplek te bieden waarbij jongeren worden begeleid en de werkgever wordt ondersteund. Hierbij wordt samen met gemeenten, onderwijsinstellingen, jeugdzorginstellingen en werkgeversorganisaties aangesloten op projecten die in de provincie al succesvol zijn.

In de provincie Overijssel zijn goede ervaringen opgedaan met werkervaringsplekken in combinatie met begeleiding van de jongere en het ondersteunen van de werkgever. Deze werkwijze kan het voor bedrijven ook aantrekkelijker maken om een werkervaringsplek te bieden.

Volgens Stieneke van der Graaf, fractievoorzitter van de provinciale ChristenUnie, is het van groot belang dat er wat wordt gedaan aan de hoge jeugdwerkloosheid in Groningen. ‘Door te werken kunnen jongeren hun talenten gebruiken maar vanwege de hoge jeugdwerkloosheid krijgen veel jongeren daar nu de kans niet toe. Een werkervaringsplaats en begeleiding helpt hen bij een goede start van hun loopbaan. Wij hopen dat veel bedrijven in de provincie meewerken en werkervaringsplekken bieden aan deze jongeren.’

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

4 Reacties op “Provincie maakt werk van aanpak jeugdwerkloosheid

  1. Werkervaringplaatsen is gewoon goedkoop dwangarbeid.

  2. Dit helpt alleen als je mensen vanaf de start een normaal loon geeft.

  3. aan het werk. schop in de hand geven vooral de SPers die niets doen voor hun uitekring en alleen maar klagen

  4. Mensen met de grootste mond, zijn vaak de de klaplopers die zelf geen “flikker” uitvreten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.