Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenten tegen boring schaliegas

Peter Gelling

Peter Gelling (Gemeente Belangen Stadskanaal)

STADSKANAAL – In de gemeente Stadskanaal mag niet geboord worden naar schaliegas. Dat staat in een brief welke binnenkort naar Den Haag wordt gestuurd zegt wethouder Peter Gelling (GBS). De wethouder heeft de gemeenteraad deze week hiervan op de hoogte gebracht.

Den Haag wil nog deze zomer de structuurvisie op de winning van schaliegas vaststellen. Een gebied in Westerwolde langs de gemeentegrens van Stadskanaal is bij het rijk in beeld voor de winning hiervan.

Peter Gelling: “We pleiten gezamenlijk (Stadskanaal en Vlagtwedde) in deze brief om dit gebied uit te sluiten voor de winning van schaliegas”. Volgens de lokale politici brengt de winning van schaliegas schade toe aan het landschap.

Vooruitlopend demonstreerde Milieudefensie Zuidoost Groningen deze week in Sellingen tegen mogelijke (proef)boringen bij Ter Apel.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.