Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zendantenne wordt aangepast van RTV Stadskanaal

Mast RTV Stadskanaal

Mast RTV Stadskanaal anno 2013

STADSKANAAL – Zaterdagmiddag 23 augustus wordt de zendmast van RTV Stadskanaal aangepast. Dit is noodzakelijk om in de gemeente Stadskanaal een duidelijk en krachtig ethersignaal af te geven. De gemeente Stadskanaal heeft een oppervlakte van 120 km². Om overal, dus ook in Alteveer, Onstwedde en Musselkanaal met voldoende veldsterkte door te komen heeft RTV Stadskanaal toestemming gekregen om het zendersignaal te verhogen. Hierdoor is het wel noodzakelijk de bestaande antenne aan te passen. RTV Stadskanaal heeft hier zelf om gevraagd omdat er regelmatig geklaagd werd over onvoldoende ontvangst in de buitendorpen. Metingen van Agentschap Telecom hebben dit ook aangetoond.

de zend-dipolen van RTVS

de zend-dipolen van RTVS

Tot voor kort zond RTV Stadskanaal ook uit met een hulpzender op de 107.8 FM naast de hoofdzender op de 105.3 FM. Deze hulpzender is nu niet meer nodig en was al eerder uitgezet. Met een hoger zendvermogen en de nieuwe antenne uitgericht vanuit Stadskanaal richting zuidoost (Musselkanaal) moet er straks overal goede ether ontvangst mogelijk worden. Het zij- en achterwaartse signaal richting Veendam, Borger, Gasselte en Oude Pekela zal hierdoor wel minder worden maar in de praktijk zal hier ontvangst mogelijk blijven. De winst zit vooral in het gebied Zuidoost Groningen. Dat komt omdat er gebruik gemaakt gaat worden van een yagi- (richt)antenne. Deze stuurt het signaal de ingestelde richting op. De oude dipool antenne deed dat ook maar in veel mindere mate.

 
Door de aanpassing van de zendantenne zal RTVS a.s. zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur uit de lucht zijn (zo kort mogelijk). Ook zal het kabelsignaal op de 104.1 FM gedurende deze tijd niet te ontvangen zijn. Wel blijft ons signaal hoorbaar via de stream. We hopen z.s.m. terug te zijn op de vertrouwde stek: 105.3 FM in de ether.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

3 Reacties op “Zendantenne wordt aangepast van RTV Stadskanaal

  1. Een beetje apart, normaal doen omroepen hun stinkende best om nul seconden stil te zijn, miljoenen investeren commerciele omroepen in back ups. Maar een lokale omroep gaat zomaar op prime time 3 uur uit de lucht.

    Nog nooit gehoord van het vasthouden van luisteraars? Nu ben je iederen kwijt, en die moet je allemaal terug zien te winnen. Dat lukt dus niet. Maar ja, het aantal luisteraars naar RTVS zal nu ook wel erg gering zijn.

  2. Ik had dezelfde gedachte ….

  3. Beste Rene

    Alles is nu eenmaal niet te koop. De vergelijking commerciële en lokale omroep, die je maakt, zegt al genoeg over je inzicht in het geheel.

    Plezier met je radiohobby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.