Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ice Bucket Challenge bij RTV-Stadskanaal

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=e_biM0ESxdQ[/embedyt]

S-Express – Dorien Franken van de vrijdagavondshow de S-Express werd genomineerd voor de Ice Bucket Challenge. Afgelopen vrijdag was het zover. Rond 20.30 uur stonden vrienden, familie en radiocollega`s klaar om het allemaal vast te leggen.

Gerrie Kremer (live-reporter van de S-Express) offerde zich op om de emmer met ijskoud water over Dorien te gooien. Dit deed hij zichtbaar met tegenzin…

De Ice Bucket Challenge werd in korte tijd zeer populair op internet en heeft inmiddels al voor bijna 2,5 miljoen video’s op Facebook gezorgd waarin mensen een emmer ijswater over zich heen gooien.
Daarbij nomineren zij drie anderen die binnen 24 uur hetzelfde moeten doen of anders geld moeten overmaken, in veel gevallen naar de ALS Stichting.
Veel mensen gooien ijswater over zichzelf heen en doneren vervolgens alsnog geld aan het goede doel. Een groot aantal beroemdheden, waaronder Bill Gates en Oprah Winfrey, ging hen al voor.

De wereldwijde hype rond de Ice Bucket Challenge heeft in Nederland al een miljoen euro opgeleverd voor de stichting ALS Nederland. Stichting ALS Nederland krijgt normaal zo’n tweehonderd donaties per maand. Sinds de uitdaging een rage is, is er 51.000 keer gedoneerd, met een totaalbedrag van ruim 1 miljoen euro.
“Daar zijn we ongelooflijk blij mee. Dit geweldige bedrag brengt ons weer een stapje dichter bij het vinden van de oplossing van deze tot nu toe nog ongeneeslijke ziekte”, reageerde directeur van de stichting Gorrit-Jan Blonk.
Nederland telt op dit moment rond de 1.500 patiënten. Elk jaar overlijden er 500 en komen er 500 bij. Ondanks wereldwijd onderzoek, is de oorzaak van ALS nog steeds onbekend.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=34ShTPplvCU[/embedyt]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.