Direct naar de inhoud.

Nieuwe serie Bijbelstudies in Baptisten Kerk Nieuw-Buinen

  • door:
  • op:

Jelle  Dijkstra en Rieanne KwantNIEUW-BUINEN – De Baptisten Gemeente Nieuw-Buinen start vanaf 25 september een nieuwe serie Bijbelstudies. Voorganger ds. Jelle Dijkstra en de verantwoordelijke “taakveldleider” Rieanne Kwant verwachten veel van deze nieuwe serie studies.Binnen deze gemeente is er een grote groep mensen die maandelijks in 7 zogenaamde “groeigroepen” bij elkaar komt voor gesprek over de Bijbel en wat hun bezig houdt.Naast deze “groeigroepen” zijn er dit jaar door de gemeente een paar andere studies opgezet.

Zo zal Frank Ouweneel een reeks van Bijbelstudies verzorgen.Frank Ouweneel (1950) is meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de ICT-branche. In 1979 startte hij zijn eigen bedrijf dat uitgroeide tot een bloeiende onderneming. Al jong kwam hij tot geloof in Jezus Christus en vanaf zijn tienerjaren houdt hij zich met hart en ziel bezig met de bestudering van de Bijbel.Parallel aan zijn maatschappelijke verplichtingen verzorgde hij een lange periode preekbeurten en aan gaf hij Bijbelstudies in binnen- en buitenland, sinds 2001 verricht hij deze dienst fulltime. In Nieuw Buinen zal hij vanaf donderdagavond 25 september 3 keer spreken over: “De toekomst volgens de profetieën van de bijbel ”En als laatste op 29 januari: “Licht van de bijbel over de huidige ontwikkelingen in de wereld “.De studies beginnen om 19.30 uur,deelname aan deze vier avonden kost slechts € 5,00. Voor informatie over Frank Ouweneel kunt u zijn website bezoeken www.frankouweneel.nl

Kees Goedhart
Naast deze studies staan er nog 4 studieavonden op het programma met Kees Goedhart.
Kees Goedhart kwam op 18-jarige leeftijd op straat in Amsterdam bewust tot geloof.
Dit had zo’n impact op zijn leven dat hij met enkele andere jongeren ‘s avonds op straat stond te evangeliseren. Samen met zijn vrouw Fieke Emeis ging hij werken onder vluchtelingen uit het Oostblok, die in Noord-Duitsland woonden. In de zestiger jaren werkten zij op het eiland Saint Lucia, waar zij enkele gemeenten mochten stichten. Terug in Nederland raakte Kees, vooral als Bijbelleraar, steeds meer betrokken bij het werk in Evangelische Gemeenten. Tijdens de Pinksterconferentie is hij meestal één van de sprekers en ook schrijft hij elke maand een artikel in Opwekking Magazine. Zijn boek ‘Terug naar de basis’ wordt door veel huiskringen gebruikt als leidraad bij het behandelen van fundamentele, Bijbelse waarheden. Daarnaast is hij actief als voorzitter van Stichting Opwekking.Vanaf donderdag 22 januari 2015 zal hij 4 avonden spreken over “Geestelijk stabiliteit in vele facetten van je leven”, “Omgaan met spanning en stress”, “Hoe passen wij in Gods plan?” en over “Op wie wil je lijken? “Alle avonden vinden plaats in het kerkgebouw van de Baptisten Gemeente aan het Dwarsdiep nr. 9 in Nieuw-Buinen.

Vragen over deze Bijbelstudies kunt u richten aan Rieanne Kwant via: jan-rieanne@home.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal