Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP Stadskanaal: Er blijft niets van Wedeka over

Evert Idema (zittend) legt uit aan Bert Jan Brinkman. (F: S-express)

Evert Idema (zittend) legt uit aan Bert Jan Brinkman. ( F: S-express )

STADSKANAAL – De SP Stadskanaal is niet gelukkig hoe er wordt omgegaan met de 290 mensen die binnenkort hun baan bij Wedeka verliezen. Dat vertelde de fractievoorzitter van de SP afgelopen vrijdagavond bij RTV Stadskanaal. Volgens Idema komt Wedeka zo in een sterfhuisconstructie terecht terwijl er genoeg werk voorhanden is. De SP heeft dan ook niet ingestemd met het begrotingsplan 2015. “Het is allemaal te triest voor woorden”, aldus Idema.

De SP-er liet zich ook nog even uit over de opvang van de ex- asielzoekers in het Pagedal. Hij verwacht dat deze ‘vergunninghouders’ begin volgend jaar doorstromen naar huisvesting elders in onze regio. Evert Iedema: “Er staan genoeg woningen leeg in Stadskanaal, dus dat moet geen probleem zijn”.

 

Evert Idema legt uit.. 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

13 Reacties op “SP Stadskanaal: Er blijft niets van Wedeka over

 1. Ze zijn niet goed met die asiel zoekers we hebben al genoeg van dat soort mensen hier denk eens om jullie eigen burgers vanplaats aan die van hun ze krijgen overal voorrang op En de eigen volk kunnen alleen maar inleveren schijt ziek wordt je er van

 2. Als er genoeg huizen leeg staan ,waarom moeten wij dan 3 jaar wachten op een woning

 3. Genoeg huizen leeg in Stadskanaal? en waarom kan mijn zus dan geen woning krijgen en stuit ze op een muur van nee nee nee?

 4. en inderdaad wij van wedeka liggen eruit, terwijl we er eigenlijk wel horen, en wie komen er te werken,? ja mensen die een taakstraf hebben of mensen met een sociale uitkering, belachelijk voor woorden, ik heh geen bijstandsuitkering en snap best dat mensen moeten werken voor hun geld, ten eerste horen ze niet bij WEDEKA en ten tweede verdienen ze niks extra,s dus deze mensen worden ook nog eens uitgebuit.

 5. Pff en mijn moeder die in scheiding ligt kan geen andere woning krijgen die moet maar met dr ex onder 1 dak leven nou dat houd je maar even vol. Krijgen die … ook nog voorang t gaat indd nie goed met nederland pinokio club

 6. ja this erg mensen met n tijdelijk contract gaan er per 1 januari 2015 uit.
  Ik heb nog geluk dat ik n onbepaalde tijd context heb maar vind het sneu voor mensen die echt wat hebben voor beperking.
  Er zijn ook wat mensen die moeten opnieuw
  Gekeurd worden want die horen niet allemaal thuis in sociale werkvoorziening.

 7. Nou, nou…

 8. zo ben ik dus aan de beurd naar 6 jaar word je gewoon op straat gezet 2 x een contrackt van 3 jaar en dan mag je niet boos worden als een week later krijgt te horen dat er mensen in vaste dienst zij genomen dus vlieg ik er gewoon uit nou waar krijg ik nog werk ben 52 jaar en een stempel van wedeka voor de kop maar dan mag je terug komen via tdc voor je uitkering en ik ben net weer gekeurd dus mijn indiecatie is verlengt

 9. Geweldige woorden SP.\, maar die hebben jullie al genoeg gegeven. Nu niet meer roepen maar ook daadwerkelijk actie ondernemen want wat er nu gebeurd is te triest voor woorden. Dit mag ook niet gebeuren. Maar als jullie je zo sterk maken voor de wsw er waarom worden dan ook en passant andere problemen meegenomen. Jullie schreeuwen al jaren dat het niet goed gaat maar als het er op aankomt dan zijn jullie er niet. Jullie worden pas geloofwaardig voor ons wsw er als jullie ook alleen voor ons op de barricade’s springen en niet alleen populair gaan doen

 10. Erik van der Vlag

  Ik herinner mij heel goed wat de SP tijdens de verkiezingscampagne zei tegen de medewerkers van Wedeka. Vlak voor de verkiezingen werd hun TOEGEZEGD en BELOOFD door de SP dat zij hun baan behouden zouden blijven als er maar op de SP zou worden gestemd. Niet dus: dus nooit geen zaken meer toezeggen, als je dit niet waar kunt maken. Hoe triest ik dit ook vind!

 11. Ik vindt het gewoon niet normaal meer, nog even en we zijn buitenlanders in ons eigen land pffff. Ik kan mij er wel zo boos over maken. Word er niet meer naar ons gekeken, wij betalen voor die buitenlanders en zij krijgen alles wat ze maar willen. Hoe krijg je oorlog. Nederland waar zijn jullie in godsnaam mee bezig.

  • Het is logisch want de sp zit er gewoon voor zichzelf. waarom geen oproep naar de vcp in pekela die strijd voor de mensen kunnen we van de sp en pvda niet zeggen. en wat doet de OR voor ons? NIETS dit zitten een beetje samen in hun speelkamertje te ……

 12. verlies jij je baan bij wedeka?
  Treur niet, want nu mag je weer werk zoeken net als normale mensen met mazzel!
  bij ons uitzendbureau kan je tegel het minimumloon toch al snel wat seizoenswerk doen,
  en net zo veel weken per jaar werken dat je net geen ww rechten opbouwt is dan wel vervelend maar gelukkig is de voedselbank ook actief in stadskanaal voor mensen zoals jullie!
  (En ik drink iedere week bij de rotary, dat is een club voor belangrijke mensen zoals ik, en dat kost ook wel een paar duiten, daarom dus het minimum loon)
  Ik bied jullie dus hierbij aan: een tijdelijke baan bijvoorbeeld als opperman, of schoonmaker via ons uitkleedbureau..
  hard werken, daar spek je de maatschappij, het koningshuis en ook de regionale ondernemer en de fysiotherapeut mee en dat komt indirect ook jou weer ten goede!
  Je kan ook voor je WWB uitkering werken bij Lokken groenvoorziening, dan heb je ongeveer net zo veel, en ook zo’n mooi oranje hesje, maar je bent niet echt werkend zoals bij task&turk! dus kom bij de uitkleedclub van het minimumloon,

  vriendelijke groet, klauwer de haan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.