Direct naar de inhoud.

Dieuwertje Blok komt naar Stadskanaal met Sinterklaas voorleestournee

  • door:
  • op:

6DieuwertjeBlokSTADSKANAAL – De spannende weken voor vijf december worden dit jaar extra feestelijk voor vaders en kinderen: Dieuwertje Blok, presentatrice van het Sinterklaasjournaal, leest Sinterklaasverhalen voor in twaalf verschillende bibliotheken door het hele land. Het is de tweede keer dat de presentatrice een Sinterklaas Voorleestournee doet. In het kader van de campagne Vaders Voor Lezen worden dit jaar speciaal vaders aangemoedigd om met hun kinderen naar de bibliotheek te komen.

De aftrap van de Voorleestournee vindt plaats in de Chocoladefabriek in Gouda op zaterdag 15 november, de dag dat Sinterklaas aankomt in Nederland. De weken erna doet Dieuwertje Blok bijna alle provincies aan, om op woensdag 3 december de tournee af te sluiten in de Bibliotheek Alphen aan de Rijn.

Bibliotheek Stadskanaal

De Sinterklaas Voorleestournee doet op 22 november de Bibliotheek in Stadskanaal aan.

Programma

10.45 uur ontvangst

11.00 uur Dieuwertje Blok leest voor

11.45 uur Dieuwertje zet handtekeningen en gaat met kinderen op de foto

Het Voorleesfeest wordt opgeluisterd met een optreden van het Kinderkoor van de Muziekschool en een bezoek van Sint en Piet. Ook is er gelegenheid om sinterklaasboeken te lenen en te kopen. Als u aanwezig wilt zijn bij het Voorleesfeest met Dieuwertje Blok, kunt u zich aanmelden via s.overbeek@mijneigenbibliotheek.nl. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig. Naast vaders zijn grootvaders, ooms, neven, buurmannen etc. en natuurlijk ook (groot)moeders van harte welkom bij dit gratis voorleesfeest.

Vaders Voor Lezen

De Sinterklaas Voorleestournee is dit jaar speciaal bedoeld voor vaders en hun kinderen, met als doel om vaders te laten zien wat de bibliotheek te bieden heeft. Mannen lezen over het algemeen minder dan vrouwen en komen minder vaak in de bibliotheek. Vaders lezen hun kinderen ook minder vaak voor dan moeders. Mannen hebben echter een enorme voorbeeldfunctie als het om lezen gaat: als zij een boek (voor)lezen, of hun kind meenemen naar boekhandel of bibliotheek, heeft dat veel effect op hun kinderen. Om vaders bewust te maken van de belangrijke rol die zij op dit gebied spelen, roept de Leescoalitie met de campagne Vaders Voor Lezen vaders op om meer en vaker voor te lezen. Zie voor meer informatie www.vadersvoorlezen.nl.

De Sinterklaas Voorleestournee is een initiatief van de Leescoalitie, een samenwerkingsverband tussen Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Lezen, De Vereniging Openbare Bibliotheken en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW en NBD Biblion.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal