Direct naar de inhoud.

Vijf rooms- katholieke parochies in Zuid Groningen gaan fuseren.

  • door:
  • op:
Rooms- katholieke kerk in Stadskanaal
Rooms- katholieke kerk in Stadskanaal

STADSKANAAL – De vijf rooms-katholieke kerkhoven in Zuidoost Groningen, met elk hun eigen geschiedenis, blijven behouden. Ondanks de op handen zijnde fusie waarbij alle huidige parochies samen opgaan in de nieuwe grote parochie van ‘het Heilig Kruis’. Dat schrijft het DvhN. In de krant staat ook te lezen dat de nieuwe grote parochie ongeveer 6000 parochianen gaat tellen. Op 1 januari 2015 moeten de huidige parochies van Stadskanaal, Musselkanaal, Kopstukken, Zandberg en Ter Apel gefuseerd zijn vertelt woordvoerder Frans Wisman aan DvhN journalist Marcel Looden. Die laatste heeft er een uitgebreid artikel over geschreven in het DvhN.

Mogelijk dat het nieuwe bestuur van Parochie ‘het Heilig Kruis’ iets later zal starten want (financiële) administratie en puntjes op de i zetten valt altijd tegen. Bisschop Gerard de Korte zal in april van het komende jaar de nieuwe Parochie inwijden. De kerken behouden een eigen locatieraad en budget. Wisman: “ We laten alles zoveel mogelijk bij het oude en we komen dus ook niet aan de rustplaatsen”.

Door de fusie van de vijf rooms-katholieke kerken hoopt het kerkbestuur sterker te worden en de kerken zolang mogelijk in gebruik te kunnen houden. Bezoek hier alvast de website van de Parochie het heilig Kruis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal