Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tien jaar Stichting Lokale Omroep Stadskanaal (SLOS)

RTV Stadskanaal studio

RTV Stadskanaal studio

RTVS – Trots zijn we natuurlijk wel een beetje. Want wie had dit, tien jaar geleden, ooit gedacht? Ons logo midden in het bruisende centrum van Stadskanaal. Op 10 november 2004 togen Bert Jan Brinkman, Boelo Lutgert, Arie Foekens en Grietje Westerhof naar de notaris om de ‘Stichting Lokale Omroep Stadskanaal’ op te richten.

Iedereen kent ons onder de naam RTVS maar in feite is de stichtingsnaam dus SLOS. Het zou nog tot eind 2006 duren eer er ook daadwerkelijk uitgezonden kon worden. Dit gebeurde vanuit een studio op de 3e verdieping op het bedrijvenpark ‘Drentse Poort’ in Nieuw Buinen. We kijken terug op vele prettige jaren vanuit dit bedrijvenpand. Maar onze wens was altijd een omroepstudio te hebben midden in de lokale samenleving en toegankelijk voor iedereen. Dus op de begane grond en het liefst in het centrum van Stadskanaal.

Vorig jaar zijn we verhuist naar het prachtige pand aan het GeertTeis Plein. Dit dankzij de inspanningen van velen in de omroep organisatie en door de welwillendheid van de gemeente Stadskanaal. Muziekschool, Theater en de Lokale Omroep in één blok. Geweldig!! Er wordt overigens nog steeds hard gewerkt in de studio zelf. Een omroepstudio is wat dat betreft nooit af. Binnenkort meer nieuws hierover want er staan grootse dingen op stapel die (hopelijk) in 2015 verwezenlijkt gaan worden.

Langs het GeertTeis Plein

Langs het GeertTeis Plein

Gisteren werd het logo geplaatst bij de ingang van onze studio. Dat was iets wat nog steeds moest gebeuren. Het gaat goed met RTV Stadskanaal. We zijn dankbaar in het vertrouwen van de afgelopen tien jaar en verheugen ons op het voortzetten van het fenomeen Lokale Media in de toekomst. Hierbij speelt naast traditionele radio ook het internet een steeds grotere rol. www.rtvstadskanaal.nl met gemiddeld 3000 unieke bezoekers per dag is hier het bewijs van. En we zijn nog lang niet uitgekristalliseerd.

Volgende maand gaan we de toekomstplannen vieren met al onze medewerkers en de programmaraad (pbo). Ik verheug me er nu al op! Voor de komende weken wens ik iedereen fijne feestdagen een prettige jaarwisseling en een gezond en vreedzaam 2015.

Bert Jan Brinkman
Omroepcoördinator

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.