Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kortere afsteektijden voor vuurwerk rondom jaarwisseling

F: rijksoverheid.nl

F: rijksoverheid.nl

STADSKANAAL – Veel mensen hebben last van het vuurwerk rond de jaarwisseling. Het gaat dan vooral om te vroeg afgestoken vuurwerk en illegaal knalvuurwerk. Daarom is er vanaf dit jaar verboden om overdag op oudejaarsdag vuurwerk af te steken. De politie  en BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) gaat in de gemeente Stadskanaal streng toezien op het naleven van deze maatregel.

Particulieren mogen alleen nog op oudejaarsavond tussen 18.00 en 02.00 uur vuurwerk afsteken. In die periode zijn de winkels gesloten en hoeven niet veel mensen per se naar buiten. En wie vuurwerk wil afsteken, heeft daarvoor nog voldoende tijd. Eerder mochten particulieren vuurwerk op 31 december vanaf 10.00 uur in de ochtend afsteken. Voor het laatste nieuws rondom vuurwerk en de aangetrokken wetgeving hieromheen kijk op:  www.rijksoverheid.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

7 Reacties op “Kortere afsteektijden voor vuurwerk rondom jaarwisseling

 1. Er zijn in Nederland 55,000 politieagenten. En 16.000.000 inwoners.
  Op elke 290 Nederlanders is er 1 politieagent. En ik vermoed dat de helft op oudjaar werkt. Dus 1agent op 580 Nederlanders. Nee dat geeft een grote pakkans…. Niet.

 2. Bart Buitenhuis

  Het is erg vervelend dat zo vele nieuwssites en media verkeerde informatie geven. Dit wetsvoorstel is nog niet 100% vastgesteld en dat betekend dat het tot ontbranding brengen van consumenten vuurwerk op 31 december 10:00 en 1 januari 02:00 uur van het daarop volgende jaar toegestaan is. Ook op de website van de overheid staat aangegeven dat dit nog niet vast besloten is. Ook in het vuurwerk besluit staat aangegeven dat het nog toegestaan is. (Artikel 2.3.6) (geldigheidsdatum 9-12-2014). Met vriendelijke groet. Bart.

 3. De gemeente Apeldoorn weet nog van niets…
  Deze regels zijn landelijk en dus is het nog gewoon 10:00.

 4. SNEU VAN DIE NMENSEN ALS ZE LAST HEBB3N MOETEN ZE MAAR HUN HOORAPPARAAT UITDOEN OF GEWOON OPROTTEN
  SNEUE MENSEN DIE BEJAARDEN

 5. Ik denk dat de meeste van deze mensen of niet weten dat illegaal vuurwerk supper veilig is of ze zijn bejaard of ze hebben dieren thuis de mens moet niet zoveel zeuren want kijk maar naar t verkeer hoeveel doden vallen daar wel niet per dag all in nederland meer dan genoeg en dan gaan ze om oud & nieuw druk maken agh man @#%#@@

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.