Direct naar de inhoud.

Philips Lighting Emmen sluit haar poorten in 2016

  • door:
  • op:

Philips LightingEMMEN – Philips Lighting Emmen gaat dicht. Dat meldt RTV Emmen op haar website. Philips heeft donderdag de medewerkers van Philips Lighting Emmen geïnformeerd dat de fabriek eind september 2016 gaat sluiten.

Het plan is “als een bom ingeslagen” bij de 140 vaste en 100 uitzendmedewerkers, dat meldt FNV Metaal donderdag. Philips heeft in 2012 Indal overgenomen, waar de fabriek in Emmen onderdeel van was. In de fabriek worden diverse openbare verlichtingsarmaturen gemaakt, die volgens Philips in de loop van 2015/2016 het einde van de levenscyclus hebben bereikt. Daardoor wil het bedrijf uit kostenoverwegingen de fabriek sluiten. Wethouder Bouke Arends van Emmen bracht hierop gisteren een bezoek aan het bedrijf Philips Lighting. Naast een gesprek met de locatiedirecteur, is er ook uitgebreid gesproken met medewerkers.

Wethouder Bouke Arends: “Het bezoek heeft veel indruk op me gemaakt. Naast verslagenheid, proef ik echter ook strijdlust bij de medewerkers. Als gemeente doen we alles wat in onze macht ligt om deze werkgelegenheid te behouden”. De gemeente krijgt daarbij steun van o.a. de provincie Drenthe. Samen met de provincie wordt ingestoken op een gesprek met de hoofddirectie van Philips in Eindhoven.

[ Lees meer op RTV Emmen ]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal