Direct naar de inhoud.

Politieachtervolging van Nieuw-Buinen tot Emmen

  • door:
  • op:
Archieffoto: M. Dol – RTV1

NIEUW-BUINEN/EMMEN – Een 29-jarige man uit Hardenberg maakte het donderdagavond wel erg bont op de weg nadat hij bij een verkeerscontrole in Nieuw-Buinen op de vlucht sloeg.

De bestuurder kreeg rond 21.30 uur een stopteken, maar ging er vliegensvlug vandoor. De achtervolging liep via Stadskanaal, Vledderveen, Mussel, Musselkanaal, Zandberg, Valthermond, Nieuw-Weerdinge en eindigde op de Laan van het Kinholt in Emmen. Tijdens zijn vlucht heeft de bestuurder een politiewagen geramd. In totaal zijn drie personen aangehouden. De man uit Hardenbeg zit nog vast op verdenking van poging doodslag. De andere twee inzittenden zijn weer in vrijheid gesteld.

Update 15.30: Tijdens het onderzoek van de politie is gebleken dat de vluchtende bestuurder betrokken is bij een steekincident in Zwolle in de nacht van woensdag op donderdag. Het slachtoffer van dit steekincident is inmiddels buiten levensgevaar. Het is voor de politie niet duidelijk of het steekincident de reden is geweest om te vluchten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal