Direct naar de inhoud.

Lezing ‘Meneer Heineken, het is voorbij’ in bieb Stadskanaal

  • door:
  • op:

Gert van BeekSTADSKANAAL – Woensdagavond 4 maart geeft Gert van Beek, auteur van de bestseller ‘Meneer Heineken, het is voorbij’, in Bibliotheek Stadskanaal een lezing over de spraakmakende ontvoeringszaak van Freddy Heineken en Ab Doderder.  Gert van Beek was ten tijden van de ontvoering hoofdinspecteur van de Amsterdamse politie.

Op 9 november 1983 verlaat biermagnaat Freddy Heineken zijn kantoor in Amsterdam. Buiten wordt hij overmeesterd door een aantal mannen. Samen met Ab Doderer, Heinekens vaste chauffeur, wordt hij een busje ingesleurd en afgevoerd. Diezelfde avond ontvangt de politie een brief waarin de ontvoerders het losgeld eisen: bijna 35 miljoen gulden.

Op het moment van de Heineken-ontvoering werkt Gert van Beek als hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie en geeft leiding aan het team dat de ontvoering moet beëindigen. In ‘Meneer Heineken, het is voorbij’ beschrijft hij de 3 uiterst spannende weken die volgen.

Lezing in Bibliotheek Stadskanaal
Tijdens de lezing in Bibliotheek Stadskanaal laat Gert van Beek zien voor welke complexe opdracht de politie stond. Hoe konden ze de geharde ontvoerders te slim af zijn? Hoe hielden ze de vele media op afstand? En welke strategie moesten ze volgen om Heineken en Doderer levend vrij te krijgen? Van Beek vertelt van binnenuit het verhaal van de spraakmakendste ontvoeringszaak die  Nederland ooit heeft gekend. Bij zijn presentatie maakt hij gebruik van beeld- en geluidsmateriaal, waarmee hij een zeer realistisch beeld van destijds weet op te roepen.

De lezing in Bibliotheek Stadskanaal op woensdag 4 maart begint om 19.30 uur. De entree bedraagt voor bibliotheekleden € 3,-en voor niet-leden €  4,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-