Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Watertoren van Stadskanaal vanaf mei weer open

Watertoren van onderafSTADSKANAAL – Met ingang van vrijdag 1 mei is de watertoren van Stadskanaal weer te beklimmen. Het Streekhistorisch Centrum stelt vanaf 14.00 uur de deuren weer open. Het watertorenseizoen loopt dit jaar tot en met woensdag 30 september.

Speciaal voor de eerste zondag van de meivakantie kan er op 3 mei ook worden geabseild. Onder de deskundige begeleiding van instructeurs van STAK Group In- & Outdoor Sportevents kan men na het trotseren van de 208 treden via de buitenkant weer naar beneden: een onvergetelijke ervaring!
Ook zij die via de normale weg weer naar beneden gaan, zullen boven op het dak van de toren kunnen genieten van de schoonheid en weidsheid van het Veenkoloniale landschap, waar het jarige Stadskanaal als een lineaal doorheen snijdt en in de verte de Hondsrug en de bossen van Westerwolde opdoemen.

De watertoren is op dezelfde tijden geopend als het Streekhistorisch Centrum: een combinatiebezoek is dus erg aantrekkelijk. De openingstijden zijn doordeweek van dinsdag tm. vrijdag van 13.00-17.00 uur en op de eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur. De zondagen vallen dit jaar op 3 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus en 6 september.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.