Direct naar de inhoud.

Krijn en Anneke Verweij vertellen over hun reizen

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Op zondagmiddag 16 december zijn Krijn en Anneke Verweij uit Stadskanaal te gast in het Streekhistorisch Centrum in hun woonplaats. Zij hebben veel hobby’s. Reizen, film en fotografie steken er bovenuit. Krijn is amateurfotograaf. Anneke is voorzitter van de filmliga Stadskanaal. Hun beider passie is reizen. In de loop der jaren hebben ze al heel veel plekken, soms meerdere malen, op aarde bezocht. Australië (waar Anneke haar hele jeugd heeft gewoond), Noord- en Midden-Amerika, verschillende landen in Zuidoost-Azië, waaronder China en Indonesië, en Zuid-Afrika. Daarbij hebben ze overigens de mooie dingen dichterbij in Nederland en Europa niet overgeslagen.

Van alle reizen maakt Krijn foto’s. Natuurlijk de highlights, maar het meeste wat hem boeit zijn mens en dier in hun eigen omgeving. Anneke schrijft reisverslagen, die veel meer zijn dan een dagboek. Naast de dagelijkse belevenissen schrijft ze over al het moois en boeiends wat het bezochte land aan historie, cultuur en natuur te bieden heeft. Daar horen ook hele leuke en bijzondere voorvallen bij. Daarover leest ze voor uit haar reisboeken, begeleid met foto’s die Krijn daarbij heeft gemaakt.

Tijdens de pauze is er gelegenheid iets te drinken. Ook kan de tentoonstelling ‘100 jaar koopmannen Muthert in Musselkanaal’ worden bezocht. De voorstelling begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 4,00. Reserveren kan via: 0599-612649 (tijdens kantooruren) of info@streekhistorischcentrum.nl.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal