Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Groningen kleurt donkerrood op Europese coronakaart

De coronakaart van het ECDC | Foto: Screenshot ECDC

REGIO – Heel Nederland is door het Europees gezondheidscentrum ECDC op rood gezet vanwege de sterke toename in het aantal coronabesmettingen. De provincie Groningen is zelfs op donkerrood gezet op de Europese coronakaart omdat, naar verhouding, het aantal besmettingen hier het hoogste is.

Vakantie

De kans is groot dat andere landen, vanwege het hoge aantal besmettingen in ons land, strengere voorwaarden gaan stellen aan Nederlandse reizigers. Echter bepalen landen zelf of en welke maatregelen ze nemen. Het zou hierbij dan kunnen gaan om een quarantaineplicht of zelfs een inreisverbod.

Wanneer op (donker)rood

De gezondheidsorganisatie ECDC kijkt wekelijks naar het aantal positieve tests in de afgelopen twee weken en naar het percentage positieve tests. Als er 200 tot 499 besmettingen zijn per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen, of als meer dan 4 procent van de tests positief is en er 75 tot 499 besmettingen zijn per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen wordt een land op rood gezet.

Een land wordt op donkerrood gezet als er meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners zijn.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.