Direct naar de inhoud.

Tweede ronde Nederlands Kampioenschap Ovalracing in Ter Apel op hemelvaartsdag

  • door:
  • op:

Mark Teuben in gevecht met Erik Emming bij de National HotrodsTER APEL – Na een prachtige opening van het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing op zondag 5 april (Eerste Paasdag) is het op donderdag 14 mei (hemelvaartsdag) al weer tijd voor de tweede serie wedstrijden van het seizoen 2015. Tijdens de Paasraces schitterden in de negen verschillende klasses nog enkele coureurs door afwezigheid. Zij zullen er tijdens de tweede serie wedstrijen ongetwijfeld op gebrand zijn om hun achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Het belooft dan ook weer een spectaculaire autosportmiddag te worden.

Girlpower in de Juniorenklasse

Na de eerste wedstrijdddag van het seizoen hebben de dames in de “Schlüter Motorsport” Juniorenklasse zich bovenaan de ranglijst gemeld. Manon Boes uit Coevorden voert de ranglijst aan met daarachter Lanie van den Bosch uit Rosmalen. Zij deelt de tweede plaats met Dennis  van Veen uit  Ter Apelkanaal en debutant Niek van den Akker uit het Brabantse Nuland.

Faire strijd in de Standaardklasse 1400

Het deelnemersveld in de Standaardklasse 1400 is goed gevuld. Enkele zeer ervaren coureurs hebben concurrentie gekregen van een groot aantal nieuwelingen met goed materiaal. Doordat veel coureurs aan elkaar gewaagd zijn zou de strijd om de Nederlandse titel dit seizoen wel eens erg interessant kunnen worden. Michel van der Zwaag uit Ter Apel deed goede zaken tijdens de openingswedstrijd en wist de dagoverwinning op te eisen. Hij zal een voorsprong van vijf punten moeten zien te verdedigen op Stefan Arends uit Ter Apel terwijl Beau van der Velde uit Weert op zes punten als derde volgt.

 Verrassende leider van het NK bij de National Hotrods

Minimale verschillen op het circuit en hoge snelheden waarbij de coureurs voor elke meter moeten strijden maakt de strijd nog interessanter bij de National Hotrods. Harm Jannes Renkema uit Zevenhuizen werd enigzins verrassend de dagwinnaar. Na vorige seizoenen nog veel pech te hebben gehad was daar eindelijk het langverwachte succes voor hem. Johan Sanders uit Ter Apel, die tijdens de Paasraces niet opviel door een podium finish, wist echter door constant te finishen wel de tweede plaats achter Renkema voor zich op te eisen. Erik Emming eveneens uit Ter Apel begon slecht aan de races op Eerste Paasdag maar hij liet dat snel doen vergeten door vervolgens op fraaie wijze zowel in de derde manche als de finale de winst wist te pakken. Daardoor neemt hij momenteel voor John van den Bosch uit Rosmalen de derde positie in de tussenstand van het NK in.

 BMW Cup

Bas Veldkamp uit Valthermond wist tijdens de paasraces van de zestien deelnemers in de BMW Cup de strijd om de Gouden Helm in zijn voordeel te beslechten. Veldkamp heeft momenteel ook de leiding in de strijd om het kampioenschap van Nederland in handen. Al zitten voormalig kampioen Allard Boes uit Vroomshoop en regerend kampioen Iwan Heins uit Schoonoord hem op de hielen in deze ranglijst.

Stockcar Formule 2 coureurs strijden om kwalificatie World Cup

Alle topcoureurs uit Nederland en Duitsland stonden in de Stockcar Formule 2 klasse aan de start tijdens de paasraces. Volop werd er door de coureurs gebruik gemaakt maken van het feit dat de bumpers voor positieverbetering ingezet mogen worden. De jonge Wim Peeters uit Nijmegen bleek de sterkste tijdens de openingsraces. Waar veel coureurs moeite hadden om zich vanuit het achterveld naar voren te werken, wist Peeters dit wel voor elkaar te krijgen. Eén keer moest de uit Nijmegen afkomstige Peeters de overwinning laten aan Ter Apeler Niels Wubkes. De overige drie races waren voor Peeters. Ook tijdens de tweede serie races van dit seizoen zullen de coureurs naast de punten voor het NK Ovalracing weer gaan strijden om punten voor de World Cup kwalificatie op het circuit van Venray, later dit jaar in augustus. Kortom een fraai deelnemersveld en actie is gegarandeerd in de Stockcar Formule 2 klasse.

 Volop actie op de korte baan bij de 2.0 litre Hotrods

Gunter Weyers uit het Duise Wankum profiteerde tijdens de openingsraces volop van zijn gunstige startpositie en wist uiteindelijk de dagwinst te pakken in de 2.0 litre Hotrods. Nu het deelnemersveld in deze klasse, die zijn oorsprong in Engeland kent, nog verdere aanvulling krijgt zullen we nog meer close racing te zien krijgen. De vinnige, rechtsgestuurde auto’s zullen op de short-oval ongetwijfeld het echte ovalracen, met bumper aan bumper gevechten ten tonele brengen. De tweede serie van het Interantionale Nederlandskampioenschap Ovalracing zal donderdag 14 mei a.s. (hemelvaartsdag) vanaf 11:30 uur te zien in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel.

Wedstrijddata 2015


Oval Racing advertentie 2015_race2Donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)
Ronde 2; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2015

+ Stockcar Formule 2 World Cup qualifier Raceway Venray

Overige races:

14 juni, 5 juli, 6 september, 4 oktober (finales)

Waar:
Autosportstadion “de Polderputten” Ter Apel (Hanetangerweg 5a)

Aanvang:
11:30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Voorzitter/Secretaris Noord Nederlandse Ovalracing;

Frits d’Haan, Klaverkamp 39, 7908 MK  Hoogeveen, Tel: 0528 265036.

E-mail: info@ovalracing-terapel.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal