Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester over sluiting Olympus: ”Met 3 maanden ben ik nog soepel geweest”

STADSKANAAL- Burgemeester Baukje Galama kan zich niet vinden in de kritiek die ze van sportschool Olympus krijgt, over haar besluit het pand voor 3 maanden te sluiten. Dit maakt ze kenbaar in een gesprek met RTV Stadskanaal.

In het pand aan de Handelsstraat in Stadskanaal wordt afgelopen maart een wietkwekerij ontmanteld. Op de Facebook-pagina van de sportschool wordt onbegrip geuit over de straf.reactieolympus

De burgemeester is vastbesloten: ”Dit is een gevolg van een overtreding die ik niet heb begaan. De verantwoordelijkheid voor dit delict en de consequenties ervan liggen geheel bij de eigenaar.”  Galama benadrukt dat er ook niemand op straat gezet wordt, zoals door medewerkers van Olympus wordt gesteld. ”Alle bedrijfsactiviteiten kunnen gewoon doorgaan in een tijdelijk pand aan de Hoofdstraat.”  Er is door de sportschool nog via een advocaat geprobeerd de sluiting te voorkomen, maar de voorzieningenrechter oordeelde afgelopen woensdag in het voordeel van de Gemeente.

Ook wijst ze erop dat de eigenaar geen onbekende van de politie is. ”Het is niet de eerste keer dat deze man de Opiumwet heeft overtreden, en zoals in de sport mensen iets kunnen leren hoop ik dat hem nu ook een lesje is geleerd. Ik hoop dus ook dat hij niet op dezelfde voet door zal gaan, en geen inkomsten meer zal genereren met wietkwekerijen. We weten allemaal dat dat strafbaar is, en hij weet dat dus ook.”

Soepel

”Ik ben in mijn besluit met 3 maanden nog soepel geweest. Ik had het namelijk ook voor 6 maanden kunnen sluiten, en bij een volgende overtreding zal ik ook zwaarder moeten straffen. Deze mogelijke maatregel is te lezen in het drugsbeleid van de Gemeente, dat is een openbaar stuk en kan dus ook gewoon door de eigenaar in worden gezien. ” Ze denkt echter dat het niet zo ver zal hoeven komen. ”Ik ga er vanuit dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen gaat stoten.”

De sportschool wilde ondanks herhaaldelijke verzoeken geen reactie geven aan RTV Stadskanaal.

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.