Direct naar de inhoud.

Burgemeester sluit gedeelte perceel na drugsvondst

  • door:
  • op:
Burgemeester Jan Seton – F: Peter Timmer Fotografie

EXLOËRMOND – De gemeente Borger-Odoorn heeft per 23 januari opstallen op een perceel aan 1e Exloërmond in 1e Exloërmond gesloten. De politie trof op het perceel op 30 oktober 2018 een drugslaboratorium aan.

Burgemeester Jan Seton heeft daarom op basis van artikel 13b van de Opiumwet besloten de opstallen op het perceel voor 6 maanden te sluiten. Er zijn nadere afspraken gemaakt over een beperkt gebruik (van het woongedeelte) van het perceel door de bewoner(s).

De sluiting past in het gemeentelijk soft- en harddrugsbeleid en het hennepconvenant dat BorgerOdoorn heeft gesloten met buurgemeenten Emmen en Coevorden, woningcorporaties, Enexis en de politie. Gezamenlijk zetten deze partners zich in om drugscriminaliteit in Zuidoost Drenthe te voorkomen en te bestrijden, en inwoners bewust te maken van bijvoorbeeld brand- en explosiegevaar. De sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal