Direct naar de inhoud.

Politieke partijen uit Borger-Odoorn slaan met inzamelingsactie handen ineen voor Oekraïne

  • door:
  • op:
De politiek partijen in Borger-Odoorn gezamenlijk aan het inzamelen voor Oekraïne. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

BORGER- Leden van alle politiek partijen in Borger-Odoorn kwamen dinsdag in actie voor Oekraïne. Dat deden ze door voedsel en verzorgingsproducten in te zamelen bij de Albert Heijn in Borger. 

Van negen tot zes kon iedereen een steentje bijdragen en verschillende producten bij het verzamelpunt inleveren. Alle producten werden zorgvuldig bij elkaar gesorteerd en ingeladen in een vrachtwagen. Eerder hees de gemeente al de Oekraïense vlag bij het gemeentehuis en nam het een motie aan om versneld te kijken naar opvang van vluchtelingen.

Steen op de maag

‘Het nieuws uit Oekraïne bezorgt veel mensen toch een steen op de maag. Zo ook onze politici. Ze willen niet langs de zijlijn staan, maar echt iets doen voor de mensen aldaar,’ zo zei burgemeester Jan Seton. Hij nam zelf ook even een kijkje bij de actie.

Campagne voor Oekraïne

Dat de acht politieke partijen uit Borger-Odoorn de handen op deze wijze ineen sloegen is bijzonder, zeker zo vlak voor de verkiezingen. Dat vond ook de burgemeester. ‘Het is eigenlijk een hele bijzondere actie want het is wel van de politiek, maar het is geen politiek. Het enige waar ze vandaag campagne voor voeren is voor Oekraïne.’

Na ruim negen uren inzamelen waren er ruim 50 dozen gevuld. De 50 dozen worden afgeleverd in Westerbork en vanaf daar gaan ze richting Oekraïne.

Opvang

Ondertussen kijkt Borger-Odoorn ook naar de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. ‘Dankzij wat particulieren en organisatie hebben we locaties op het oog, maar meer kan ik daar op dit moment nog niet over zeggen,’ zo zei Seton.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal