Direct naar de inhoud.

Veenkoloniën vangt op dit moment ruim 115 Oekraïners op

  • door:
  • op:
De Oekraïnse vlag

REGIO – Sinds 24 februari 2022 hebben zich ruim 27 duizend mensen uit Oekraïne zich bij een Nederlandse gemeente ingeschreven, Ruim een derde van hen zijn kinderen. Van de volwassen vluchtelingen is tachtig procent vrouw. Dat blijkt uit voorlopige cijfers due op donderdag 7 april bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend waren.

Gemeente Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn hebben 23 Oekraïners zich ingeschreven bij de gemeente. Daarvan zijn er dertien onder de achttien jaar en tien boven de achttien jaar. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de gemeente Borger-Odoorn vakantiepark Fruithof in Klijndijk bereidt heeft gevonden om opvang te bieden aan 42 Oekraïners.

Gemeente Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal hebben 73 Oekraïners zich ingeschreven bij de gemeente. Daarvan zijn er 28 onder de achttien jaar en 45 boven de achttien jaar. De gemeente heeft het Cityhotel in Stadskanaal, Camping De Kapschuur in Stadskanaal en vakantiepark Sikkenberg bereidt gevonden om gevluchte Oekraïners op te vangen. Daarnaast is er ook een bufferlocatie geregeld die tegenover de Manegelaan staat.

Gemeente Veendam

In de gemeente Veendam hebben twintig Oekraïners zich ingeschreven bij de gemeente, Daarvan zijn er tien onder de achttien jaar en tien boven de achttien jaar. In de gemeente Veendam heeft afgelopen week voormalig hotel de Veenkoloniën in Wildervank zich weer gereed gemaakt om Oekraïners op te vangen.

(Tekst gaat verder onder video)

Aa en Hunze het minst van Nederland

De gemeente Aa en Hunze vangen de minste vluchtelingen op. Zij hebben tot donderdag 7 april twee Oekraïners gemeld gekregen. Dat zijn 0,08 Oekraïners per duizend inwoners in de gemeente. Beide Oekraïners zijn meerderjarig.

Westerwolde koploper per duizend inwoners

De gemeente Westerwolde heeft er relatief het meeste van heel Nederland opgevangen. Dat zijn 5,01 Oekraïners per duizend inwoners. Dat komt uit op 133 inwoners, waarvan er zestig minderjarig zijn. De andere 73 zijn achttien jaar of ouder. Landelijk staat Westerwolde op de vierde plek van meest opgevangen Oekraïners.

Lees ook: Veendam gaat vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in voormalig hotel De Veenkoloniën in Wildervank

Lees ook: Knoalsters stampen binnen etmaal vluchtelingkamp uit de grond

Lees ook: Borger-Odoorn vangt vluchtelingen op in stacaravans op vakantiepark-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal