Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drie miljoen voor omwonenden windpark in Borger-Odoorn

Windmolenpark Drentse Monden en Oostermoer Foto: Hielke Bosch/RTV1

DRENTSE MONDEN – De komende tien jaar storten de gemeente Borger-Odoorn, de provincie Drenthe en de Rijksoverheid drie miljoen euro in het gebiedsfonds Drentse Monden. Een speciale stichting is in het leven geroepen om dit geld te verdelen.

Het fonds moet een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van het gebied rondom de windmolens in de gemeente Borger-Odoorn. Dankzij de spelregels, bedacht door de gemeenteraad en een bewonersadviesgroep, moet het geld zo goed mogelijk terechtkomen. Burgemeester Jan Seton is er trots op dat de spelregels voor dit fonds door bewoners van het gebied zelf zijn uitgewerkt. ‘Dat is altijd ons doel geweest.’

De burgemeester heeft gisteren ook het eerste stichtingsbestuur benoemd. Deze wordt gevormd door zeven inwoners die met elkaar de elf kernen in het gebied van het windpark vertegenwoordigen. Cor Kloen uit Valthermond is de voorzitter. Hij was eerder al de voorzitter van de bewonersadviesgroep. Op de website van het gebiedsfonds kunnen initiatiefnemers een aanvraag indienen.

 

 

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

1 Reactie op “Drie miljoen voor omwonenden windpark in Borger-Odoorn

  1. Jurjen Rollingswier

    Cor Kloen uit Valthermond is de voorzitter. Hij is voorlopig voorzitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.