Direct naar de inhoud.

NK Ovalracing staat in het teken van de EuroMaster Stockcar Formule 2

  • door:
  • op:

OvalRacingTerApelTER APEL – Zondag 5 juli a.s. staat alweer de vierde en daarmee laatste ronde van het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing op het programma voordat er een korte zomerpauze wordt ingelast. In het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel is het seizoen 2015 inmiddels over de helft van het seizoen en is te zien dat inmiddels in diverse klasses de titelkandidaten langzaam duidelijk worden. In de tweede helft van het seizoen is het aan hun de taak om die voorsprong in het kampioenschap te behouden en aan hun uitdagers om die voorsprong weer teniet te doen. Ook staat de bijzonder spectaculaire strijd om de ”Lenssen Motorsport” EuroMaster titel bij de Stockcar Formule 2’s op het programma. Deze titelstrijd zal er voor zorg dragen dat een groot aantal Stockcar coureurs naar Ter Apel gaan komen. Inmiddels zijn er zowel aanmeldingen vanuit Nederland, Duitsland en Groot Brittannië binnen.

EuroMaster of Stockcar Formule 2
Deze titelstrijd die na het sluiten van het fameuze circuit in Baarlo enkele jaren niet verreden is, maar door de NNO jaren terug weer nieuw leven is ingeblazen, staat tijdens de races op 5 juli centraal. Momenteel is Sebastiaan Vowinkel uit Ommen de regerend titelhouder. Tijdens de eerste twee races van dit seizoen had Vowinkel het echter lastig op de korte oval in Ter Apel, hij wist nog niet de perfecte setup voor zijn auto te vinden.

Het waren voornamelijk de zeer jonge coureurs zoals Wim Peeters uit Nijmegen en Rick Lenssen uit Baarlo die een groot deel van de overwinningen op wisten te eisen en zij behoren dan ook zeker tot de titelfavorieten. Maar wat te denken van Niels Wubkes uit Ter Apel. Hij maakt een zeer sterk seizoen door, zijn Stockcar is perfect afgesteld voor het circuit in Ter Apel en zal er dan ook alles aan willen doen om voor eigen publiek de titel binnen te slepen.

Maar de concurrentie is sterk en breed te noemen. Want ook voormalig World Cup winnaar Peter Baer uit Monchengladbach zal aan de start verschijnen. Net als Piet Huussen uit Nieuwkoop, die duidelijk in vorm is, twee weken geleden wist hij namelijk op het circuit in Lelystad de Gouden Helm titel nog op zijn naam te schrijven.

Het belooft een zeer interessante titelstrijd te worden waarbij ongetwijfeld veelvuldig de bumper zal worden gebruikt in deze contactklasse. Na twee kwalificatieraces, waarin de coureurs in hun eigen dakkleur groep starten, zal tijdens de derde manche worden gestreden om de EuroMaster titel 2015. Hier mogen de coureurs met de meeste punten vanaf de eerste rij starten. In de finale zal dan de revanche-race worden verreden.

Schluter Motorsport Juniorenklasse
In de juniorenklasse heeft de uit Coevorden afkomstige Manon Boes tijdens de afgelopen wedstrijd haar voorsprong in de strijd om de titel met drie punten weten te vergroten op concurrent Roy Meijering uit Ter Apel. Boes wist het wederom het dagklassement te winnen en heeft daardoor een aardig gat weten slaan. Roy Meijering volgt op 22 punten achterstand terwijl Lanie van den Bosch uit Rosmalen negen punten achterstand heeft op Meijering. Mathijs van Veen uit Ter Apelkanaal wist in zijn tweede wedstrijd een derde positie in de finale op te eisen, een erg knappe prestatie tijdens zijn tweede optreden in zijn nog korte racecarrière.

In de Standaardklasse 2000 blijft nieuwkomer Danny Klein uit Musselkanaal het goed doen. Ook tijdens de races op 14 juni wist hij weer een tweede plaats te scoren achter de nog steeds ongenaakbare Kevin Zwiep uit Schoonoord. Het lijkt erop dat in deze klasse de strijd om plaats twee en drie het meest interessant gaan worden. Theo de Boer uit Veendam staat momenteel op de derde positie in de ranglijst maar hij voelt de hete adem van equipe Bos/Groen en Jordan Wolters uit Raalte in zijn nek.

Door zeven punten meer te behalen dan naaste belager Stefan Arends uit Ter Apel wist Rob Mulder uit Scheerwolde tijdens de afgelopen races de puntenstand gelijk  te trekken en gaan deze twee coureurs samen aan de leiding in de Standaardklasse 1400. Equipe van der Velde/Vogels uit het Limburgse Weert hebben de derde positie in handen genomen. Zij moeten met hun Opel Corsa een voorsprong van vijftien punten zien te verdedigen op Ramond de Haan uit Stieltjeskanaal.

In de BMW 325i e36 Cup was met 68 punten Iwan Heins uit Schoonoord de sterkste coureur van de vorige races, voor Allard Boes uit Vroomshoop en Vincent Wempe uit Spaarndam. Dit zorgt ervoor dat het verschil in het klassement tussen Boes en Heins is geslonken tot slechts vier punten. Ook Thomas Veldkamp uit Ter Apel deed goede zaken. Hij verstevigde zijn vierde positie in de tussenstand van het Nederlandskampioenschap.

In de tussenstand van het Nederlandskampioenschap in de Superklasse vormt Uwe Mundelein uit Bochum de grootste bedreiging voor Rene Teerink. De snelle melkboer uit het Achterhoekse Halle heeft zijn Opel Tigra optimaal te weten prepareren en is momenteel een maatje te groot voor de concurrenten in de Superklasse. Het deelnemersveld in deze klasse heeft weer wat uitbreiding gekregen en daarmee zal de concurrentie voor Teerink en Mundelein alleen maar verder toenemen.

Bij de 2.0 litre Hotrods, de jongste klasse binnen het NK Ovalracing, waren de tijdens de afgelopen race opnieuw twee debutanten actief. Frank Loeff uit het Duitse Nettental en Rene Heijnen uit Venlo zijn als ervaren ovalrace coureurs nieuw in deze klasse  In de tussenstand van het Nederlands kampioenschap is Martijn Vowinkel uit Ommen momenteel de leider. Met een achterstand van slechts elf punten volgt Dirk Albrecht uit Monchengladbach. Hij zal met zijn nieuwe bolide er alles aan willen doen om Vowinkel van de prolongatie van zijn NK titel af te houden. Gerton Boes uit Coevorden bezet momenteel de vierde positie in de tussenstand. De strijd in deze klasse is dan ook nog lang niet gestreden.

De National Hotrods krijgen de racefans iedere wedstrijddag weer op het puntje van hun stoel. In de tussenstand van het Nederlandskampioenschap is het nog altijd Erik Emming uit Ter Apel die de leiding in handen heeft. Hij moest echter tijdens de laatste wedstrijd met lede ogen toezien dat John van den Bosch uit Rosmalen zijn achterstand met elf punten wist te verkleinen. Reimon Bos afkomstig uit Noord Sleen heeft momenteel de derde positie in handen. Patrick Caspers uit Kampen en Harm Veenstra uit Ter Apel volgen op een kleine achterstand en zullen erop gebrand zijn om aan het einde van het seizoen een plek op het erepodium te bemachtigen.

De strijd om de punten voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing en de EuroMaster titel bij de Stockcar Formule 2 zal zondag 5 juli vanaf 11:30 uur van start gaan in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel.

Wedstrijddata 2015

Zondag 5 juli
Ronde 4; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2015
+ “Lenssen Motorsport” EuroMaster of Stockcar Formule 2

Overige races:
6 september, 4 oktober (finales)
Waar:
Autosportstadion “de Polderputten” Ter Apel (Hanetangerweg 5a)
Aanvang:
11:30 uur-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal