Direct naar de inhoud.

Freddie Pranger Memorial groot succes

  • door:
  • op:
G-Voetbal toernooi - Foto: SJS
G-Voetbal toernooi – Foto: SJS

STADSKANAAL – Ruim 250 G voetballers, mannen, vrouwen, jongens en meisjes in de leeftijd van zes tot ongeveer veertig jaar bezochten samen met hun begeleiders
zaterdag 29 augustus de Freddie Pranger Memorial bij vv SJS aan de Julianastraat in Stadskanaal. Na openingswoorden van wethouder Peter Gelling nam Henk “Broezen”de Haan het woord. Omdat er onder de deelnemers vijf teams uit Duitsland waren hield Henk zijn welkomstwoord in drie talen tegelijk,
Nederlands, Duits en Gronings. Een geheel nieuwe taal met unieke woorden zag het levenslicht. En de voetballers vonden het prachtig.

Na zijn openingswoord, waarbij Henk ook nog even de trompet aan de mond zette, nam hij de leiding over de gezamenlijk warming-up, waarbij ook SJS hoofdtrainer Loewie Piebes en zijn selectie de helpende hand boden. Daarna kon het echte werk beginnen. Er werd op alle fronten gestreden om diverse bokalen.
Natuurlijk voetbal, maar ook penalty’s nemen en het zo hard mogelijk op doel schieten leverden een prijs op. Tussendoor nog even op de foto met als achtergrond de Oranjebus van de bekend Oranjesupporters uit Stadskanaal en Valthermond. De prijzen werden later op de dag uitgereikt door Henk de Haan
en RTV Noord presentator Marcel Nieuwenweg. Voor elk team was er een beker en iedere deelnemers kreeg een fraaie herinneringsmedaille.

Prijzen

 

SJSNamens de stichting Wildervank Fonds en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten waren respectievelijk Hans Hendriks en Catharina van Hien bij de prijsuitreiking aanwezig. Tot slot werd de hoofdprijs uitgereikt. De Albert Stevens Wisselbokaal, bestemd voor het team dat zich het meest sportief en enthousiast heeft gedragen. Albert Stevens zelf kwam de beker uitreiken. Het oudste lid en medeoprichter van SJS was er zichtbaar door ontroerd toen hij de beker mocht overhandigen aan de spelers van De Brug uit Groningen. En dat was niet voor het eerst. Ook vorig jaar mocht De Brug deze cup met grote oren mee naar huis nemen. De jury was daarover unaniem. Als extraatje mochten de spelers een prijs van Heineken in ontvangst nemen. Ze zijn uitgenodigd in hun sky box bij FC Groningen om een wedstrijd bij te wonen. Het toernooi werd mede ondersteund door het Fonds Gehandicaptensport, het Sinnigefonds, de gemeente Stadskanaal en een aantal lokale sponsoren.

De volgende Freddie Pranger Memorial is op zaterdag 27 augustus 2016.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal