Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herfst proeven in Smeerling

Paddestoel spec., Paddestoelen, Paddenstoelen (Macrofungi), Fungi, flora, paddestoel, paddenstoel - Landgoed Leuvenhorst, Leuvenumse beek, Ermelo, Veluwe, Noord Veluwe, Gelderland, Nederland, Europa

Paddestoelen

SMEERLING – Dit najaar organiseren Gasterij Natuurlijk Smeerling, kunstwerkplaats De Pauw uit Stadskanaal en Natuurmonumenten op 3 oktober 2015 een gezellige herfstdag in Smeerling. Om alvast in najaarsstemming te komen is er van 10.00 – 16.00 uur in en rond de Gasterij op Smeerling 15 een keur aan activiteiten, workshops en proeverijen voor alle leeftijden.

 Activiteiten

Gedurende de dag zijn er uiteenlopende workshops, excursies, demonstraties en proeverijen. Meer weten over fruitbomen snoeien? Herfstbonbons maken, een herfsttaart versieren, leren vilten of een workshop koken met wilde planten? Deskundige workshopleiders staan klaar om je de kneepjes van het vak te leren. Kinderen kunnen een insectenhotel maken voor thuis of onder begeleiding het bijzondere labyrint bij de Gasterij ontdekken.

Bakwedstrijd

Amateurkoks kunnen op 3 oktober meedingen naar de titel ‘beste Westerwoldse appeltaartbakker’. Belangstellenden voor deze bakwedstrijd kunnen zich tot 2 oktober aanmelden bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Een deskundige jury beoordeelt de taarten en beslist wie de titel op zijn of haar naam mag zetten.

Wie schrijft het mooiste gedicht?

Naast bakken is er ook een mogelijkheid mee te doen aan een gedichtenwedstrijd. Eigen gemaakte gedichten met als toepasselijk thema ‘herfstkriebels’ kunnen eveneens tot 2 oktober naar de Gasterij gestuurd worden, E: info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl. Op 3 oktober brengen bezoekers van de herfstdag hun stem uit. Het meest verkozen gedicht krijgt tijdens de herfst een prominente plek in de Gasterij.

Opening expositie De Pauw

Kunstwerkplaats De Pauw opent ’s middags om 13.00 uur een expositie in het voorhuis van de Gasterij in Smeerling. Naast het genieten van kunst, kun je ook onder leiding van De Pauw zelf aan de slag in een workshop met het schilderen van paddenstoelen.

Aanmelden

Wil je mee doen aan één van de workshops of activiteiten? Aanmelden kan bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, T: 0599 – 312611. Kijk voor alle workshops, proeverijen en activiteiten op www.gasterij-natuurlijk-smeerling.nl of op  www.natuurmonumenten.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.