Direct naar de inhoud.

Groen licht voor zonnepark Stadskanaal Noord

  • door:
  • op:

zonne energieSTADSKANAAL – Een bewoner van de wijk Stadskanaal- Noord wil daar op een terrein van 2,5 hectare ongeveer zesduizend zonnepanelen plaatsen. Dit terrein ligt aan Het Noorderdiep. De gemeentebestuurders vinden het een goed plan. Ze hebben daarom het bestemmingsplan voor dat stuk Stadskanaal zo aanpast dat de panelen er geplaatst mogen worden.

Het gedeelte van het Noorderdiep lag feitelijk  in het buitengebied en volgens de Provinciale Omgevingsverordening mag daar geen grote installatie voor het opwekken van zonne-energie komen. Een eerder verzoek richting de provincie werd daarom afgewezen. Er werd wel gelijktijdig gewezen op een aanpassing van die verordening. Omdat het bestemmingsplan inmiddels aangepast is stellen Gedeputeerde Staten dat de beoogde grote zonneweide nu tegen stedelijk gebied aanligt en dat ze bereid zijn het niet meer tot het buitengebied te rekenen. De grenzen van dat stukje buitengebied in Stadskanaal mogen dus nu worden gewijzigd.

Peter Gelling
Peter Gelling

De provinciebestuurders geven toestemming voor een periode van 25 jaar. Wethouder Peter Gelling (Gemeentebelangen) is blij met het fiat vanuit het provinciehuis. “Wij gaan nu de indiener van dit plan helpen bij het aanpassen van het bestemmingsplan zodat de panelen daar kunnen komen. Ik vind het goed dat de provincie ons die vrijheid geeft. We dragen zo ook bij aan een duurzame vorm van energieopwekking zonder dat dit een grote impact op de omgeving en onze inwoners heeft.”

Bron: DvhN-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal