Direct naar de inhoud.

Bewoners Noorderdiep in Valthermond verrast door plotseling zinkgat

  • door:
  • op:
Het zinkgat in Valthermond. Foto: Rien Kort / RTV Drenthe

VALTHERMOND – Voor inwoners van het Noorderdiep in Valthermond was het even schrikken. Sinds gisteren is er een gat ontstaan in het wegdek. Op de bewuste plek is het asfalt verzakt en verbrokkeld. Bij het zogenoemde zinkgat zijn inmiddels afzettingen geplaatst. Het verkeer kan er niet meer langs.

Een van de omwonenden, Jan de Vries, reed gisterochtend over de bewuste plek heen. “Ik rijd over het Noorderdiep. Gisterochtend kwamen we er over heen. Ineens, bam, gingen we een stukje omlaag. Er bleek een soort kuil te zitten, op dat moment nog niet erg zichtbaar vanaf de weg.” Later braken er stukken asfalt af en werd het gat steeds groter, aldus De Vries.

Volgens hem is het niet de eerste keer. “Een half jaar geleden gebeurde precies hetzelfde in het wegdek.” Dit nieuwe gat is precies naast het destijds gerepareerde stuk asfalt ontstaan.

Lek in riool

Over de oorzaak is tot dusver niets bekend. Waarschijnlijk gaat het om een lek in het riool. Bewoners kunnen nog wel gewoon gebruik blijven maken van sanitair en ook stroomt er nog water uit de kraan.

Rond het gat vinden graafwerkzaamheden plaats en werd een gat met water aangetroffen. Het gaat om een metersbreed zinkgat van zo’n twee meter diep.

Dit is een artikel van RTV Drenthe en Rien Kort. RTV1 en RTV Drenthe werken dit jaar nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal