Direct naar de inhoud.

Woortmanslaan in Wildervank wordt 60 km weg

  • door:
  • op:
Afdruk via Google maps
Afdruk via Google maps

WILDERVANK – ‘Racebaan’ de Woortmanslaan wordt na jaren aandringen van omwonenden, agrariërs, scholen en verenigingen ingericht als 60 kilometerweg. Het wegvlak Woortmanslaan-Wildervank scoorde hoog op een ranglijst van de provincie met wegen waar veel te hard gereden wordt. Zeker een derde van de automobilisten rijdt buiten de bebouwde kom sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. Er zijn regelmatig ongelukken. Verschillende keren werden in de gemeenteraad vragen gesteld en opmerkingen gemaakt over de ‘racebaan’.

Nu er groot onderhoud aan de weg tot aan de Kielsterachterweg wordt gepleegd grijpt de gemeente dit aan om de Woortmanslaan te verbreden en in te richten als 60 kilometerweg aldus wethouder André Hammenga vandaag in het DvhN.

2 reacties op “Woortmanslaan in Wildervank wordt 60 km weg”

  1. Dit is altijd al een 80km weg geweest het lijkt me een kleine moeite om hier dan nu een paar 60 km borden te plaatsen zodat iedereen weet dat dit verandert is.

  2. wat een onzinnig besluit en wie zijn de omwonenden dan. ganzen/eenden??? alle andere wegen zijn weer 80 (veendammerweg bijvoorbeeld). Belangrijker zou zijn om aan de Woortmanslaan eenduidigheid op kruisingen te hebben. op de een heeft rechts voorrang, ook fietsers, op een andere kruising op dezelfde weg heeft de Woormanslaan voorrang. De gemeente maakt een lappendeken van de verkeersregelingen. Hard rijden zie je vooral op de Sorghvlietlaan, altijd mensen in je kofferbak en op het water in Langebosch, kinderen zonder vaarbewijs met motoren > 4PK. regels bedenken is leuk, handhaven echter belangrijker. Je zult zien dat snelheid wel op de nieuwe 60 KM weg gemeten wordt, waar alleen auto’s rijden. zoals gezegd; onzinnig besluit die vele uren en dus mijn belastinggeld gekost heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-